Make-up & Stories

5 pași pentru un machiaj reușit

Sunt dimineți în care te trezești devreme pentru că trebuie să mergi la muncă, iar singurul lucru pe care vrei să îl vezi este o ceașcă de cafea fierbinte, pe care să o savurezi în liniște…Însă momentul de răsfăț durează cât o înghițitură, căci deja s-a făcut 7:30, la 8 trebuie să fii la birou, deci adio și ritualului de frumusețe.

Într-adevăr, atunci când ești presată de timp, încerci să elimini din listă acele câteva puncte despre care îți spui în gând că poți trăi și fără asta. Mai sunt și situațiile în care trebuie să mergi la un eveniment și cu o oră înainte îți dai seama că nu ai o poșetă asortată ținutei și preferi să te dai doar cu niște rimel în favoarea sesiunii de shopping last-minute. Indiferent de situația în care te identifici, eu ți-aș spune următorul lucru: dincolo de orice pereche de pantofi, poșetă în tendințe sau chiar ,,cu riscul” de a trebui să te trezești cu 5 minute mai repede, pielea ta este poate cel mai important pas spre un look desăvârșit. Nu neglija ritualul tău de frumusețe!

Pentru acelea dintre voi care sunt tot timpul pe fugă și nu reușesc să acorde suficient timp îngrijirii și machiajului, m-am gândit să vă vin în ajutor și să vă prezint cum puteți realiza un machiaj simplu și de efect în doar 5 pași.

Let’s start!

1. Curățare

Curățarea tenului este cel mai important pas pe care trebuie să îl urmezi în cadrul ritualului tău de îngrijire, fie că vorbim de simpla îndepărtare a impurităților acumulate de piele peste zi, de îndepărtarea machiajului sau de banalul ,,spălat pe față” de dimineață. Ei bine, acest ,,spălat” înseamnă, de fapt, folosirea unui demachiant, a unei loțiuni tonice/a unei ape micelare, pentru a scăpa de sebum, praf, urme de machiaj și alte impurități acumulate pe față. Astfel, puteți fi sigure că ați bifat un punct important din lista care vă va duce în final către un look complet!

woman-removing-face-makeup

2. Hidratare

După ce ați curățat și tonifiat tenul, pasul care se impune este hidratarea. Folosind o cremă hidratantă adecvată tipului de ten sau chiar un ser hidratant, nu doar adăugați un plus de vitalitate aspectului feței, dar construiți o bază, pe care machiajul va avea o mai bună aderență. Iar asta înseamnă, bineînțeles, rezistență crescută și o apariție impecabilă pe tot parcusul zilei!

woman-applying-cream

3. Realizarea bazei

Știu că am spus asta și înainte, dar și realizarea bazei este un pas foarte important, atât pentru aspectul machiajului, cât și pentru durabilitatea acestuia pe parcursul zilei sau, de ce nu, al nopții. Pentru un aspect natural, optați pentru un fond de ten lejer, adecvat nuanței pielii voastre, pe care să îl fixați cu o pudră translucidă. În funcție de lookul pe care doriți să îl obțineți, puteți apela și la blush sau bronzer. Tips&tricks: aveți mare atenție atunci când alegeți culoarea fondului de ten. Aceasta se poate testa pe zona claviculelor sau pe gât. Acolo, pielea noastră are nuanța cea mai pură, putându-se observa corect și subtonul.

How-to-Use-a-Foundation-Brush

4. Machiajul ochilor

Când vine vorba despre machiajul ochilor, pentru un look fresh şi de durată, nu este neapărat necesară aplicarea unui fard de pleoape sau a unui eyeliner. Sfatul meu este să alegeţi un tip de mascara care să vă pună în evidenţă ochii prin efectul pe care îl obţineţi cu ajutorul lui – volum, ondulare sau chiar impresia de 3D. Foarte important este să aveţi grijă că periuţa rimelului să nu fie supraîncărcată cu produs. În acest caz veţi obţine un aspect neplăcut şi inestetic, care va atrage atenţia în mod negativ. Dacă totuși doriți să adăugați puțină culoare, puteți opta pentru farduri mate, în nuanțe pastelate, care vă vor aduce un plus de lumină în privire.

IMG_20170120_163707_935

 

5. Buzele

Buzele sunt zona unde vă puteți juca la propriu. În funcție de lookul pe care vreți să îl obțineți – formal, mai elegant, îndrăzneț, natural etc. – nuanțele de ruj pot varia după bunul plac, fiind indicate chiar și glossuri, care nu sunt atât de pigmentate. Tips&tricks: indiferent de ce nuanță de ruj alegeți, puteți aplica puțină pudră înaintea lui pentru a vă asigura că rezistă mult timp pe buze.

636079569156191090-1988475715_redlipstick

 

Iată că am terminat împreună un machiaj simplu, care vă va pune în valoare trăsăturile, fie că mergeți la muncă, la un eveniment sau vă pregătiți pentru o ieșire cu fetele în oraș. Chiar dacă nu vă machiați, sfatul meu este să nu uitați că frumusețea se ascunde în fiecare dintre noi. Trebuie doar să o descoperim și, mai mult decât atât, să învățăm să o punem corect în valoare. Bucurați-vă de ea cu încredere!

incheiere

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply