Fiecare dintre noi s-a gândit măcar o dată ce bine ar fi dacă am putea avea în geantă toate produsele de beauty și de machiaj, pe care le folosim acasă, pentru a fi sigure că lookul nostru se menține intact pe tot parcursul zilei. Ei bine, nu se poate (asta dacă nu vreți săcărați un geamantan după voi de fiecare dată când ieșiți din casă) și atunci apelăm la portfard: rujuri, pudră, un rimel (sau mai multe – credeți-mă, știu despre ce vorbesc), câteva pensule, creioane, parfum și lista poate continua. Acestea sunt acele câteva produse și ustensile esențiale pentru a împrospăta un machiaj foarte rapid, fie că vă aflați la birou, la o petrecere sau așteptați la volan culoarea verde a semaforului.
Nu știu despre voi, însă eu mă atașez de produsele mele de beauty (yes, it sounds weird): fie că îmi doresc ceva foarte mult și mă bucur enorm când ajung să îmi cumpăr acel ceva, sunt un cadou de la cineva drag, au un ambalaj foarte frumos sau, pur și simplu, fac parte din brandul meu preferat de îngrijire/make-up. Ar fi prea frumos să putem păstra lucrurile noastre favorite pentru totdeauna. Dar, în realitate, treaba stă altfel și trebuie să luăm în calcul un factor extrem de important și anume TERMENUL DE VALABILITATE. Fiecare produs pe care îl cumpărăm poate fi folosit în condiții sigure o anumită perioadă de timp, iar odată ce aceasta a trecut, folosirealor poate afecta sănătatea și chiar într-un mod foarte grav.
Fardurile expirate sau, atenție, produsele pe care le împrumutăm, chiar și testerele, pot fi surse semnificative de bacterii sau virusuri cum ar fi E-coli, herpes, stafilococ auriu etc., care conduc, fără doar și poate, la apariția unor boli precum conjunctivita, dermatita alergică sau de contact, hepatită și așa mai departe. Așadar, pentru a ne bucura în siguranță de ritualurile zilnice de frumusețe, trebuie să stăm departe de orice produs împrumutat (chiar și dacă este de la mama, sora sau cea mai bună prietenă) sau, bineînțeles, expirat.
Există și produse care, dacă sunt sigilate și depozitate corespunzător, pot fi păstrate mai mult timp, însă, sfatul meu este să folosiți șisă vă bucurați de produsele pe care le cumpărați atât timp cât acestea se află în termen, pentru a putea evita orice neplăceri.
M-am gândit să vă prezint câteva dintre cele mai vulnerabile produse din portfardul unei femei, pentru a ști cum să vă feriți de toată lista aceea de boli pe care le-am enumerat adineaori. Let’s start!
1.Fondul de ten
Cele mai multe dintre noi folosim varianta fluidă, însă toate formulele – cu excepția celei compacte – sunt fabricate pe bază de apă, aceasta fiind poate mediul cel mai ,,atractiv” pentru microbi. Deci, o sursă de aburi sau căldură excesivă va favoriza dezvoltarea microorganisemlor ( în caz că ții fondul de ten în baie, trebuie să îi găsești alt loc). Ca măsură de siguranță, înlocuiește-l după un interval de folosire de 6 luni. Dacă nu are termenul de valabilitate trecut pe ambalaj sau ai aruncat cutia în grabă, fără să verifici, odată ce acesta începe să își schimbe textura și mirosul, să știi că trebuie să îți cumperi unul nou.
2. Mascara
,,Ai cumva un rimel?” sau ,,Mi-ai putea împrumuta puțin rimelul tău?”. Ce fată nu s-a întâlnit măcar o dată cu întrebăriile astea? Din păcate, am o veste proastă: mascara se află în topul produselor cu risc crescut de dezvoltare a microbilor, pentru că, de fiecare dată când scoți periuța pentru a o folosi, aceasta acumulează diferiți agenți patogeni din aer și nu numai, iar oadatăă reintrodusă în tub, nu faci altceva decât să depozitezi bacteriile, care vor începe să se înmulțească. Rimelul expiră în aproximativ 6 luni de la prima utilizare, însă sfatul specialiștilor este să fie înlocuit după 3-4 luni.
3. Produsele cu textură prăfoasă
Aici vom discuta despre fardurile fardurile de pleoape, pudrele clasice, bronzere, pudre iluminatoare etc. Puteți răsufla ușurate, aceste produse au o durată mai mare de viață! Ele își pierd termenul de valabilitate aproximativ în doi ani de la prima utilizare, dacă sunt aplicate igienic, însă atunci când folosiți pensule murdare, bureței necurățați au chiar degetele, riscul de contaminare crește, iar acestea pot deveni periculoase.
4. Rujurile
Ele au, de cele mai multe ori, o formulă uleioasă, ceea ce înseamnă că nu cedează ușor. Dar, nu uitați că buzele sunt o zonă foarte sensibilă, iar asta înseamnă că, după un an de utilizare, ar trebui să renunți la ele și să îți achiziționezi unele noi. Mirosul rânced, gustul schimmbat, neplăcut și puterea de distribuire uniformă scăzută sunt principalii factori care indică faptul că rujul tău a expirat.
5. Ustensilele
În cazul pensulelor, burețeilor sau altor accesori pe care le folosim când ne machiem, nu putem vorbi despre un termen de valabilitate în adevăratul sens al cuvântului, însă și acestea sunt foarte expuse, atât prafului, cât și diferiților microbi. De aceea, vă recomand să folosiți soluții speciale cu care să spălați și să dezinfectați ustensilele, îar acest proces ar trebui repetat o dată la trei săptămâni. Excepție fac pensulele și burețeii pentru texturi cremoase – fond de ten, corector, ruj etc. Acestea trebuie curățate atent după fiecare utilizare, pentru a evita acumularea bacteriilor. Consistența poroasă a burețeilor de machiaj colectează foarte mult praf, dar și resturi de produse de make-up, astfel încât, la un moment dat, nici prin curățare nu vei mai putea să le îndepărtezi. Cel mai bine e să le înlocuiești după câteva utilizări.
Long story short, portfardul nostru trebuie să conțină produse atent selectate, de care să ne putem bucura, fără a sta cu gândul la boli și alte lucruri negative. Așadar, dacă aveți grijă ce produse folosiți, pielea voastră va fi mereu frumoasă și fresh, gata oricând pentru un machiaj care să o pună în valoare!
No Comments