Lifestyle, Make-up & Stories

Secretul reușitei: ai încredere în tine!

”As soon as you trust yourself, you will know how to live” – J.W. von Goethe

Recent am avut ocazia să discut cu cineva care îmi spunea că noi suntem generația ce trebuie să schimbe ceva în această lume. Știu că asta e o idee pe care eu și majoritatea celor de vârsta mea o auzim de la cei care consideră că nu mai pot să facă nimic pentru a determina ca ziua de mâine, următoarea și, de fapt, viitorul lor și, implicit al nostru, să fie altfel…în sensul bun al cuvântului.

E trist să vezi cum oamenii renunță încetul cu încetul să mai lupte pentru schimbare, rămânând ancorați în cotidianul clădit din probleme, soluții aparente și emoții atât de greu de gestionat.  Ei bine, în urma discuției de care vă spuneam adineaori, mi-am dat seama că eu chiar îmi doresc să schimb ceva, pentru că eu însămi sunt rezultatul unui astfel de proces, pe care am hotărât să îl urmez acum aproape 4 ani.

Știu că în cazul multora dintre voi se apropie una dintre cele mai importante etape din viață, mai exact bacalaureatul și admiterea la facultate, sau poate că pur și simplu vă aflați într-un moment în care nu vă simțiți siguri pe voi și pe alegerile voastre, așa că m-am gândit să abordez un subiect care pot să spun că, în cazul meu, a influențat enorm tot parcursul meu de până acum și fără de care, cu siguranță, nu aș fi ajuns omul de azi.

Cred că v-ați dat seama și din titlul articolului că vreau să vă vorbesc despre încredere, însă nu încrederea în oameni sau idealuri, ci, de departe cea mai reprezentativă, încrederea în sine, în forțele proprii.

Încă din copilărie am fost o persoană emotivă, cu un moral atât de fragil încât mă influența fiecare cuvânt pe care îl auzeam din partea cuiva, indiferent că era adevărat sau nu. Deși sunt o fire foarte hotărâtă, am preferat întotdeauna să nu mă exteriorizez, iar atunci când am descoperit arta, aceasta a devenit pe de-o parte un refugiu, dar, mai mult decât atât, era un alt fel de a mă exprima, fără să fiu nevoită să spun personal ce gândesc: întâi am lăsat desenele mele să vorbească, apoi acordurile cântate la chitară, rândurile pe care le scriam atât de des încât au început să facă parte din viața mea și, nu în ultimul rând, pașii de dans cu care aveam senzația de fiecare dată că puteam clădi povești în cele câteva minute ale unei coregrafii.

Însă acum, când stau și analizez, îmi dau seama că fiecare întreprindere pe care o dezvoltam era rezultatul faptului că nu aveam suficientă încredere în mine pentru a spune lucrurilor pe nume. Poate că aș fi fost o desenatoare mult mai bună dacă aș fi crezut cu tărie că tușele mele de creion înseamnă ceva cu adevărat și nu sunt doar o modalitate de a-mi exprima o trăire ,,în liniște”.

Această lipsă de încredere a venit ca o lecție dură atunci când, în urma accidentării, a trebuit să renunț la dans. Și știți de ce? Pentru că nu mă vedeam capabilă să o iau de la zero, să încep din nou ceva ce să consider parte din mine, din prezentul și viitorul meu așa cum o făcusem cu dansul pentru câțiva ani. Aveam desenul, aveam scrisul, dar ce folos? Nimic nu mă lega de ceea ce pierdusem…

11057316_689789074490849_7680118942226671868_n

Am petrecut o perioadă întrebându-mă ce se va întâmpla de acum încolo și acela a fost momentul când am spus că poate ar trebui să încerc să machiez. Aveam deja tangențe cu industria de beauty și, mai mult, acum spun cu mândrie că machiajul este singura mea legătură vie cu tot ceea ce a însemnat dansul pentru mine. Așa am ales să devin make-up artist. Însă mi-am spus că nu știu ce îmi va aduce ziua de mâine, nu știam dacă voi reuși să mă descurc într-un domeniu diferit, nu știam dacă voi putea pune suflet în ceea ce urma să fac pentru ca lucrurile să iasă bine în final…nu aveam încredere în mine, in noul meu drum…până când, la 16 ani, cineva care m-a văzut lucrând a venit la mine și mi-a spus: ,, trebuie să fii conștientă că ceea ce faci tu este unic, iar asta te transformă cu adevărat într-un artist”. Mă lovisem de atât de multe prejudecăți din partea celor pe care îi întâlneam în drumul meu, prejudecăți care mă făceau să mă opresc și să mă întreb dacă merită să continui.

În acea clipă am înțeles că atât timp cât ai încredere în tine și în ceea ce îți propui, nu contează ce spun ceilalți. E alegerea ta, viitorul tău, schimbarea pe care tu îți dorești să o faci pentru tine. 

Peste câteva luni se vor împlini 4 ani de când sunt make-up artist. 4 ani în care am învățat că vârsta este doar un număr când vrei să arăți lumii că ești capabil să îți duci ideile la bun sfârșit, că din încredere se naște curajul de a spune ceva în fața tuturor, de a-ți exprima propria viziune. Am învățat că, așa cum mie mi s-a arătat că trebuie să cred în mine pentru a-mi îndeplini idealurile, am datoria de a arăta, la rândul meu, acest lucru celor care se află în postura mea de atunci. Acesta a fost motivul pentru care am hotărât să țin cursuri. E o senzație de împlinire pe care nu o pot descrie în cuvinte suficiente, de fiecare dată când văd cum fete de toate vârstele iau determinate pensula în mână și descoperă pas cu pas, alături de mine,  ce înseamnă arta machiajului, jocul pe care culorile îți dau posibilitatea să îl creezi. Proiectul ,,My beauty story”, realizat împreună cu echipa Cosmobeauty a fost una dintre cele mai dragi colaborări ale mele, tocmai pentru că scopul nostru a fost să arătăm că fiecare dintre noi își poate împlini visul, indiferent de vârstă, părerea celorlalți sau de alți factori care ne-ar putea face să dăm înapoi.

IMG_20180309_212209_218

Concluzia? Secretul reușitei este să ai încredere în tine și vei putea schimba lumea.

” Most folks are about as happy as they make up their minds to be” –  Abraham Lincoln

incheiere

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply