Zile mohorâte, frig, ploaie …cu alte cuvinte, putem spune că sezonul rece s-a instalat cu adevărat în viețile noastre. Mă bucur că am revenit aici, pe blog, alături de voi, iar azi m-am gândit să dezbatem împreună un subiect pe care l-am întâlnit foarte des în ultima lună, mai ales odată cu scăderea temperaturilor – îngrijirea tenului în sezonul rece .
De cele mai multe ori, lumea percepe machiajul ca o modalitate de transformare a unui ten problematic într-unul perfect. Odată cu venirea sezonului rece, compensată de o îngrijire inadecvată, pielea noastră suferă, iar în cazurile unde deja existau anumite afecțiuni, acestea se agravează. Ei bine, machiajul are două funcții importante: pe de-o parte, potențarea trăsăturilor armonioase ale feței și, pe de altă parte, corectarea și estomparea imperfecțiunilor și, nicidecum îndepărtarea totală a acestora.
Chiar voi puteți contribui la realizarea unui machiaj reușit, urmând pașii unei îngrijiri optime, atât acasă, cât și prin tratamente regulate efectuate în cabinetul de estetică. Nu uitați, pielea trebuie să beneficieze de o întreținere atentă zilnică, pe tot parcursul anului, nu doar în anotimpul rece și, mai ales, nu doar atunci când observăm că are nevoie, deoarece ar putea fi deja prea târziu! Prevention is the key!
Frigul, vântul, diferența destul de mare de temperatură dintre interior și exterior sunt doar câțiva dintre factorii cu o acțiune nocivă asupra tenului nostru, una dintre consecințele cele mai importante fiind deshidratarea, care, netratată, duce la fragilitate și sensibilizare excesivă.
Pe toată durata sezonului rece, secreția de sebum este diminuată în mod fiziologic cu aproximativ 30%, fapt care duce la subțierea stratului lipidic de la suprafața pielii, cu rol de protecție împotriva factorilor de mediu. Cu alte cuvinte, scopul îngrijirii noastre în această perioadă trebuie să urmeze trei direcții: compensarea deshidratării, creșterea capacității de apărare proprie pielii, oferirea unui strat protector suplimentar.
Cum fiecare dintre noi este unic, și răspunsul pielii la acțiunea frigului și a factorilor specifici sezonului rece este diferit, însă printre cele mai frecvente manifestări întâlnim apariția roșeții, însoțită de creșterea sensibilității pielii, descuamarea apărută ca urmare a deshidratării, chiar fisuri care pot apărea pe zonele extrem de uscate și așa mai departe.
Curățarea tenului
Ritualul de curățare trebuie adaptat, începând chiar din faza demachierii, renunțând la folosirea demachiantelor cu putere mare de curățare și foarte astringente și înlocuindu-le cu un produs mai blând (demachiant de tip spumă – ten gras și mixt; lapte demachiant – ten uscat si matur). Tonicul trebuie să fie la rândul său unul blând si hidratant. Persoanele cu ten acneic trebuie să evite produsele care deshidratează puternic pielea, pentru a nu agrava afecțiunea deja existentă.
Ingredientele precum ceramidele și acidul hialuronic susțin funcția naturală de barieră hidrolipidică a pielii, de aceea sunt indicate pentru a fi folosite pe tot parcursul anului, dar mai ales iarna, când este necesar să oferim un strat protector suplimentar pielii.
Trebuie să avem mare grijă și cu exfolierea în perioada rece, deoarece pielea este mult mai sensibilă și, chiar dacă aceasta are un rol benefic de îndepărtare a celulelor moarte de la suprafața tenului, exagerând, putem provoca iritații și dezechilibre importante, având în vedere că, practic, înlăturăm bariera hidrolipidică.
Hidratare
Sezonul rece impune o hidratare foarte bună a tenului. În acest sens, se pot alege creme cu un conținut mai ridicat de lipide, pentru a spori capacitatea de apărare a pielii împotriva frigului și pentru a reține mai bine apa la nivelul pielii, dar și cu ingrediente active pentru regenerare precum acidul hialuronic, peptide sau aminoacizi.
Crema de noapte este un produs semnificativ în această perioadă, deoarece, alegând una cu un conținut mai bogat în lipide, putem ajuta pielea să se regenereze mai repede, compușii cremei acționând pe parcursul nopții.
De asemenea, puteți folosi mai multe produse, nu doar crema. Astfel, o combinație precum un spray cu acid hialuronic, un serum hrănitor și apoi crema va revitaliza pielea în profunzime.
Nu uitați! Hidratarea înseamnă și consum de apă! Dacă până acum nu obișnuiați să consumați suficientă apă, ei bine, acesta este momentul perfect să începeți! Având un nivel de hidratare bun, pielea rămâne fermă, are un aspect sănătos și, mai ales, reduceți riscurile apariției ridurilor!
Nu neglijați nici consumul de fructe și legume în această perioadă, care ne aduc aportul zilnic de VitaminaC și Zinc, cu un rol indispensabil în creșterea imunității organismului, dar și în sinteza de colagen și elastină, substanțe care asigură un tonus mai bun al pielii.
Știu că pare un proces lung și poate chiar complicat, dar, nimic nu se compară cu o piele frumoasă și hidratată.
Dedicați acele 5 minute din zi pielii voastre și vă asigur că nu veți regreta!
No Comments