Make-up & Stories

4 ani de când arta înseamnă viață

”Art changes everything”

Încă nu aveam 16 ani. Era tot un sfârșit de iulie, însă eu nu mă bucuram pe deplin de vacanța de vară așa cum poate o făceau alte fete de vârsta mea. Aceea a fost vara când am renunțat definitiv la a mai păși vreodată pe ringul de dans, pe care îl adorasem, culmea, tot pentru patru ani. Eram doar eu și vocea din interiorul meu care întreba Ce vei face acum? Ei bine, dintr-un moment atât de trist, când am renunțat la cea mai mare pasiune a mea de până atunci, s-a născut o altă pasiune, pe care mi-am promis să o duc mai departe și să o ajut să crească de-a lungul timpului, așa cum mi-aș fi dorit să se întâmple și cu dansul sportiv.

11057316_689789074490849_7680118942226671868_n

Așa a început totul. Am pus punct la ceea ce fusese înainte. Am stat puțin și m-am gândit, după care m-am hotărât și am zis că acesta va fi drumul meu de acum înainte: vreau să devin makeup artist.

Sincer, îmi era frică să pornesc din nou ceva în care să pun tot sufletul, dar am zis că merită să încerc. Nu aveam aproape nimic: un set de pensule și câteva palete luate de la mama din cabinet, cunoștințele acumulate tot de la ea, tot ceea ce știam despre cromatică de la tata și cam atât.

studio1

Cel mai important este că mi-am găsit curajul să intru la nici 16 ani într-una dintre cele mai mari industrii din România și anume cea de beauty. Sfatul pe care pot să vi-l ofer celor care poate vreți să porniți într-un domeniu, dar nu știți cum să o faceți sau vă este frică, e să încercați să aveți curaj să luptați. Acel start vă duce mai aproape de visul vostru, de ceva la care veți ține și de care vă veți putea bucura tot restul vieții. Sunt ideile voastre care prind cele mai frumoase forme, iar acel curaj este cel care vă dă posibilitatea să evoluați cu adevărat.

Întotdeauna am fost perfecționistă. Unii spun că e bine, că ai mereu ambiție și dorința de a crește, alții spun că ajungi mereu dezamăgit când nu reușești să realizezi totul așa cum îți propui. Ei bine, eu, în orice domeniu am activat de-a lungul anilor, am vrut să fac totul cât mai bine, dacă se poate cel mai bine. Asta mi-am propus și în machiaj: să ajung printre cei mai buni. Sunt conștientă că drumul este lung și anevoios, însă, până acum mi s-a demonstrat că pașii pe care îi urmez mă duc în direcția corectă, așadar visul meu prinde contur. Așa am început să particip la cursuri de specializare, la seminarii și diferite masterclassuri susținute de makeup artisti cu experiență, pe care eu i-am transformat în mentorii mei. Fiecare artist are un stil propriu, unic, însă atunci când stai lângă el, poți să afli puțin din viziunea sa, din modul în care el creează și înveți câte ceva astfel încât, la final să poți și tu să îți înțelegi propria viziune, să-ți conturezi propriul stil.

Toate aceste cursuri mi-au dat posibilitatea de a trăi așa cum mi-am dorit mereu: călătorind cât mai mult. Cluj-Napoca, Timișoara, Satu-Mare și București sunt doar câteva din orașele unde am ajuns prin intermediul machiajului și abia aștept să pornesc din nou la drum din toamnă cu două proiecte foarte dragi, pe care le voi împărtăși cu voi cât de curând!

În acești patru ani am reușit să creionez în jurul meu o lume care creștea văzând cu ochii și de care eram din ce în ce mai mândră: toate ideile, dorințele, frământările, încercările reunite în ceva ce a devenit mai mult decât pasiune – este viața mea. Așa am ales și motto-ul care să mă definească: Art means life, adică Arta înseamnă viață și iată că pentru mine este mai mult decât adevărat. Dar tot drumul ăsta de până acum nu a fost nici ușor și nici unul mereu fericit. Așa este și normal. Cum spuneam și mai devreme, trebuie să luptăm pentru idealul nostru. Cel mai mare ,,impediment” al meu a fost vârsta. Când am început, nu aveam nici 16 ani. Ce să caute un copil într-o școală de makeup? Cum o să lucreze? Ce poate să facă un copil? sunt doar câteva dintre întrebările care mi s-au adresat. Da, eram un copil.  Copil sunt și acum când mă bucur de fiecare reușită, de fiecare colaborare nouă, de fiecare ocazie de a arăta lumii viziunea mea. Pentru mine, vârsta nu contează. Ce contează sunt pasiunea, imaginația, dorința pe care o ai atunci când vrei să îți aduci creația în fața oamenilor. Pentru mine contează arta și atât. Și aceste gânduri mi-au dat ambiția să continui, indiferent că aveam susținerea unor persoane sau nu. I-am avut alături de mine pe cei mai importanți oameni, care m-au ajutat să nu îmi pun niciodată întrebarea dacă au dreptate cei care cred că nu am ce căuta în acest domeniu? Eu zic că nu aveau dreptate. A fost decizia mea să devin makeup artist și cred că orice inițiativă ar trebui susținută, indiferent de vârstă sau alte prejudecăți. Asta am încercat și eu, prin proiectul My Beauty Story – de la PASIONAT la SPECIALIST la care am participat la invitația echipei Cosmobeauty București, în cadrul căruia mi-am spus povestea tocmai pentru a demonstra că putem ajunge unde ne dorim, cu condiția să avem încredere în noi, în targetul nostru. Videoclipul proiectului îl găsiți mai jos!

                               

După 2 ani, într-un început de august, mi-am văzut un alt target cum prinde viață în fața mea, la propriu. Aveam nevoie de un spațiu unde să pot să lucrez, să pot să îmi pun toate ideile în aplicare, unde să mă simt liberă să creez și unde să nu depind de nimeni. A luat naștere astfel Urban Beauty, studioul meu, care peste câteva zile va împlini 2 ani de când face parte din povestea mea colorată. A fost cea mai mare realizare a mea de până atunci și rămâne în continuare printre cele ma importante pentru că până la 18 ani am reușit să încep să lucrez și să îmi găsesc locul potrivit pentru arta mea.

Odată ce a mai trecut timpul, am acumulat experiență și mi-am dat seama că iubesc tot mai mult ceea ce fac, mi-am propus să le vorbesc oamenilor despre machiaj ca artă, despre culori și tehnici, să le arăt cât de frumos este să creezi. Așa am început să țin cursuri: întâi de automachiaj în studioul meu, apoi demouri în cadrul evenimentelor de beauty&lifestyle din Oradea și, ulterior, seminarii, nu doar în Oradea, ci și în București. Fiecare oportunitate de genul acesta este un moment în care îmi demonstrez mie însămi că pot să dau mai departe din ceea ce știu, din pasiunea mea și să îi încurajez pe alții, la rândul lor, să pornească în propria lor aventură în această ramură a artei, exact cum mentorii mei m-au susținut pe mine înainte. Îmi place să le arăt celor care participă la demonstrațiile mele că machiajul nu este doar ceea ce vedem în salon, pentru nunți sau alte evenimente. Machiajul este cel care ne ajută să punem trăsăturile în valoare, este o artă unde pielea devine pânza noastră și unde imaginația nu mai are limite.

Cred cu tărie că acesta este doar începutul drumului meu. În acești patru ani mi-am văzut idealuri împlinite, am cunoscut oameni minunați, am avut colaborări de succes, am participat la proiecte de suflet, am învățat și m-am străduit enorm și, cel mai important, am reușit să împărtășesc puțin câte puțin din felul în care arta mi-a schimbat viața. În toamnă va începe o nouă serie de proiecte pe care abia aștept să vi le arăt și vouă și sunt sigură că lucrurile vor continua cel puțin la fel de frumos precum au început. Asta face pasiunea – îmbracă un ideal în forme fabuloase.

Mulțumesc!

incheiere

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply