Look & Learn, Make-up & Stories

Green smokey eyes

Salutare, fetelor! Pentru că perioada aceasta este una foarte încărcată, m-am gândit să creez o categorie nouă de postări aici pe blog, în care să împărtășesc machiajele pe care le realizez și aici, cu voi, deoarece am primit multe întrebări legate de tehnicile sau produsele folosite, așadar m-am hotărât să detaliez aici toți pașii pe care eu îi urmez în crearea unui look și, de ce nu, și detalii despre cum fotografiez modelele.

Primul machiaj din această serie este un smokey eye cu accent de verde. Secretul unui astfel de look este răbdarea: forma machiajului trebuie realizată cu atenție și multă răbdare. pentru a avea în vedere toate detaliile și ca aspectul final să fie curat. Întrebarea care se pune cel mai des este începem cu machiajul feței sau al ochilor? Ei bine, răspunsul este la voi. Începeți cu ceea ce vă doriți fiecare dintre voi. Dacă smokey eyes este o tehnică poate mai dificilă decât altele și vă este teamă să nu pătați zona de sub ochi, mai ales dacă sunteți și mai la început, atunci sfatul meu este să începeți cu ochii, curățați bine zona de sub după ce ați finalizat machiajul și, după aceea, machiați tenul. În cazul în care sunteți sigure pe voi, pe felul în care lucrați și pe ideile voastre, atunci puteți realiza machiajul tenului și abia apoi ochii. Fiecare are dreptul să își aleagă cum să lucreze astfel încât rezultatul final să fie cel mult dorit.

De data aceasta și eu am început cu machiajul ochilor, deoarece nu eram hotărâtă în ceea ce privea forma acestuia, astfel că dacă voiam să schimb ceva, să nu fie nevoie să demachiez și eventual să stric machiajul tenului dacă îl realizam pe acesta îaninte. Nu am uitat însă să curăț tenul și să aplic o bază hidratantă ce conține acid hialuronic – Hydro base under makeup, pe toată fața și în zona ochilor Hydro base under eyes. Aplicând primerul pentru față, în timpul în care eu am lucrat ochii, acesta a avut suficient timp să acționeze și să îmi ofere nivelul de hidratare de care aveam nevoie pentru un machiaj impecabil al tenului, astfel că această tehnică a fost un avantaj și o puteți aplica mai ales dacă vă confruntați cu tenuri uscate sau foarte deshidratate.

Deoarece sprâncenele reprezintă un punct-cheie în machiaj, am realizat stilizarea acestora înainte de a începe machiajul propriu-zis al ochilor, pentru că ele pot influența forma acestuia. Pentru a aranja firele de păr și a le da formă ușor în sus, astfel încât să dea impresia că toate trăsăturile au direcție ascendentă (tips pentru efect de lifting instant), am folosit un săpun cu glicerină (puteți folosi orice fel de săpun, important este să verificați să conțină glicerină), pe care l-am luat pe o periuță și am pieptănat firele de păr în direcția dorită. Ulterior, în zonele unde existau goluri sau unde am vrut să corectez forma, am desenat fire cu o pensulă teșită mică, folosind Brow couture pomade în nuanța Taupe.

Nu am folosit un primer pentru pleoape, ci doar o cantitate mică de fond de ten, pe care l-am fixat cu pudră. Ulterior, am început să creez forma cu un creion maro – Eye pencil în nuanța dark chocolate, aplicat insistând la baza genelor pentru mai multă intensitate și estompat spre extremități pentru a menține acel aspect de smokey. În general, eu prefer să încep machiajul de pe pleoapa inferioară, deoarece astfel pot să reglez forma lui și, totodată, să aduc corecții acolo unde este necesar. Puteți opta și pentru alte baze în care să lucrați, nu doar în creion – farduri cremoase, tinturi, geluri etc., însă creionul  este un produs cu care mie îmi place foarte mult să lucrez, chiar dacă unora li se pare mai dificil decât oricare dintre celelalte pe care le-am enumerat.

După configurarea formei din creion, am fixat totul cu ajutorul unui fard maro cald, căruia i-am estompat foarte bine marginile. În acest moment, am adăugat punctul de lumină de pe arcadă, astfel încât pe parcursul realizării machiajului să pot să fac trecerea de la fardurile de pe pleoapă în degrade către zona de arcadă. Pentru a accentua forma ochilor, am adăugat un fard maro mai închis în colțul extern al ochiului, alungind forma acestuia, iar în pliu am realizat tranziția cu ajutorul unui maro deschis, dublat de un ivoir pentru a avea o margine foarte curată a machiajului.

Pentru că mi-am dorit ca forma ochilor să fie foarte accentuată, iar maroul nu este o culoare foarte intensă, am adăugat eyeliner negru pe conjunctivă, estompat cu fard negru, iar pe pleoapa superioară am trasat o linie pornind din colțul intern, pe care spre colțul extern am difuzat-o în fardul negru aplicat anterior. În colțul intern puteți urma strict forma ochiului cu eyelinerul sau puteți să îl accentuați, prelungindu-l sub forma unei codițe mici.

Pe pleoapa mobilă, dar și pe centrul pleoapei inferioare, am aplicat un fard Foil effect verde, peste care am suprapus un pigment din gama Pure Pigments, tot verde. Datorită irizațiilor ușor aurii ale pigmentului verde, în colțul intern al ochilor am aplicat un alt pigment, White Pearl, un auriu extrem de fin, perfect pentru a da luminozitate privirii.

În cazul în care vă doriți acea formă alungită a machiajului, puteți să reveniți asupra ei pentru finisaje după ce ați realizat și tenul, astfel încât să fie sigură zona pe care lucrați.

eimage00026

Pentru un ten luminos și un aspect cât mai natural, am folosit noul fond de ten Long Cover Luminous în nuanța 03 (natural), pe care l-am aplicat într-un strat subțire, bine estompat. Pentru a menține același aspect lejer, anticearcănul a avut tot o textură foarte fluidă, Perfect Covering Concealer în nuanța 06, cu care am neutralizat zona cearcănelor. Pentru contouringul cremos am folosit fondul de ten Expert Matte în nuanța 507, pe care l-am amestecat cu Long Cover pentru a obține nuanța optimă pentru contur. Punctele cele mai înalte le-am scos în evidență cu ajutorul iluminatorului lichid Wonder Glow. Ulterior, am fixat zona T cu Rice Powder, o pudră translucidă din orez care asigură matifierea zonei respective, dar și a celei unde am aplicat concealerul.

Trăsăturile feței le-am accentuat folosind Paleta de contur varianta 5, iar unde am aplicat anterior iluminatorul lichid, am revenit și cu unul compact pentru mai multă intensitate, Wonder Glow Highlighter.

Pentru zona buzelor am folosit Color Adapt Lip Pencil, un creion pe bază de ceară de albine cu care am uniformizat conturul natural al buzelor și un ruj nude din gama Mattologie, nuanța Total Nude, pentru a crea buzele perfecte.

Toate produsele folosite în crearea acestui machiaj sunt de la brandul Paese România, pe care le puteți găsi pe https://www.paese.ro/

Sper să vă placă acest look, dar și ideea de a împărtăși cu voi tehnicile și produsele pe care le folosesc în crearea machiajelor. Ne vedem foarte curând!

eimage00005

incheiere

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply