Lifestyle, Make-up & Stories

Am lansat cartea ,,Abecedarul Machiajului. Pentru o poveste de succes.”!

În ciuda dificultăților și întâmplărilor neobișnuite care au marcat acest an, sunt mai mult decât mândră să îl închei cu cea mai importantă veste din cariera mea: am scris o carte!

Știu că am lipsit mult timp de aici, însă ultimele luni au fost o reală aventură, pentru că mi-am dorit foarte mult să reușesc să scot această carte acum, de Sărbători, pentru că, după cum știți deja, se apropie ziua mea de naștere și ce cadou poate fi mai frumos decât să știu că vă bucurați și voi de acest manual alături de mine?

christmas 3

De mult timp îmi doream să scriu ceva, însă nu știam concret dacă într-adevăr voi scrie o carte sau un alt tip de material. Dar parcă niciodată nu m-am organizat suficient pentru a și pune în practică această idee, până când, în luna martie, odată cu decretarea stării de urgență, mi-am spus că a venit momentul să îmi îndeplinesc misiunea, așadar am început să scriu.

A fost nevoie de aproximativ șapte luni pentru a scrie acest manual, șapte luni de muncă zilnică, extrem de multă cercetare, zile întregi petrecute în fața laptopului, însă toate pentru ca acum, să puteți face în sfârșit cunoștință cu manualul meu: Abecedarul Machiajului. Pentru o poveste de succes.

mockup nou

Ce înseamnă această carte pentru lumea makeupului din România? Ei bine, în primul rând este o noutate, pentru că la ora actuală este singurul manual complet de machiaj scris în România, însă, dincolo de asta, eu mi-am propus ca prin intermediul acestei cărți, să aduc o schimbare în ceea ce privește standardul de predare a machiajului. Cumva am încercat să înglobez tot ce am simțit că a lipsit din cursurile pe care le-am urmat în toți acești ani și tot ceea ce ar trebui să cunoască orice om care dorește să devină makeup artist înainte de a ajunge să profeseze.

Ce are deosebit? În primul rând, abordarea este una inedită, aș spune eu. Orice bagaj de cunoștințe, pentru a fi bine structurate, începe cu o bază solidă, iar în această carte, deși este un manual de machiaj, nu veți găsi doar niște tipuri de machiaj și ustensilele și produsele de care aveți nevoie pentru a le realiza, ci veți începe cu descoperirea și înțelegerea pielii și funcțiilor ei și cum influențează toate acestea realizarea unui machiaj, apoi totul despre produsele de makeup, istoria machiajului, teoria culorilor și multe, multe altele, pe care însă nu vreau să le divulg acum. Vă las să le deslușiți singuri citind cartea.

Chiar dacă poate părea o abordare foarte științifică și laborioasă, să știți că explicațiile le-am dat astfel încât această carte să poată fi parcursă nu doar de profesioniști, ci și de pasionații și pasionatele de frumos. Iar încă un punct forte de care sunt foarte încântată este ultimul capitol, intitulat ,,Tipsuri din viața de makeup artist”, în cadrul căruia mi-am dorit să adun câteva secrete pe care este esențial să le cunoașteți când începeți să profesați și vreți să deveniți cunoscuți: cum să interacționați cu clientele, cum să vă promovați, cum să vă conturați un portofoliu atractiv și așa mai departe.

Acestea sunt doar câteva din atuurile acestei cărți și abia aștept să le descoperiți pe toate.

Poate sună exagerat, dar cred că o astfel de carte este vitală pentru un profesionist, mai ales în condițiile în care, la ora actuală, formarea profesională din România în domeniul machiajului, din punctul meu de vedere, merge în jos și este un lucru extrem de grav. Se urmărește doar cantitatea, cât mai multe cursante care să ajungă absolvente, însă, din păcate, s-a uitat ce era mai important și anume, calitatea. Nu mai există o bază de cunoștințe pe care să le asimileze, se predau doar tipuri de machiaje și gata. Dacă am sta să analizăm, am vedea că așa apar atât de multe probleme ale tenului: atât timp cât nu știi să analizezi ceea ce ai în față, nu poți să ai un rezultat bun și mulțumitor pentru clientă.

Acesta este și motivul pentru care consider că această carte este un factor de schimbare. Cel care o va parcurge până la final, va ști cum să analizeze corect tenul clientei, ce produse să aleagă și cum să realizeze un machiaj impecabil sau chiar un automachiaj, dacă nu vorbim despre profesioniști.

Sfatul meu este să investiți în educația voastră, pentru că doar așa vom reuși să schimbăm ceva în România.

Sunt multe pagini, 240 mai exact, organizate în 29 de capitole, pe care aș putea să le împart în două secțiuni: prima, dermato-cosmetică, și cea de-a doua, în care discutăm efectiv despre machiaj. În mod evident, toate noțiunile dermato-cosmetice existente în carte au la bază pregătirea și cunoștințele mele acumulate în cadrul cursurilor de la Facultatea de Medicină, deoarece eu sunt studentă la Medicină Generală, în prezent în anul IV. Acesta este și motivul pentru care, de fapt, mi-am permis să fac o abordare atât de amănunțită despre piele, biochimia tegumentului, analiza tipurilor de ten și așa mai departe și, bineînțeles, toate aceste informații acumulate la facultate au fost dublate și de cele aplicate în industria înfrumusețării pe care le-am preluat de la mama mea. Petrecând foarte mult timp în cabinet alături de ea, am putut vizualiza cazuri reale, astfel încât să pot să pun în carte toate explicațiile de care voi aveți nevoie pentru a vă descurca în orice situație.

Partea de machiaj propriu-zis însumează cei aproape șapte ani de lucru în acest domeniu și, binînțeles, numeroasele cursuri urmate pentru a mă perfecționa. Când vine vorba de coloristică, primul mentor pe care l-am avut și de la care știam deja tot ce aveam nevoie pentru a profesa a fost și este tatăl meu. Ulterior, am urmat cursuri de coloristică și matematica culorilor cu traineri din Rusia precum Ludmila Tarakanova sau Natalia Naida. Pregătirea în acest domeniu include și numeroase seminarii, workshopuri și maserclassuri unde am avut onoarea de a învăța de la traineri naționali și internaționali precum Anca Rădulescu, Alex Abagiu, Marian Tănase, Andra Manea, Sylwia Schiffmann, Felix Shtein, Denis Kartashev, Olga Tomina, Iuliana Sandu, Einat Dan, Cristian Bucă etc. Inițierea în machiaj am realizat-o la Școala de cosmetică și machiaj Dr. Manuela Răvescu în București, pentru că știam că toate informațiile sunt atent selectate și verificate asstfel încât să îmi pot începe drumul în mod corect.

Pe lângă cunoștințele dermato-cosmetice, de coloristică și de machiaj, am urmat un curs de marketing pentru industria de beauty cu trainerul Oxana Novacovici, dar și un curs despre fotografia macro, pentru a acoperi și aceste domenii, foarte exploatate la ora actuală.

Nu trebuie să uităm că machiajul este un domeniu în continuă evoluție, o artă în permanentă metamorfozare și ține de noi ca profesioniști să evoluăm odată cu ea și să investim în noi și în educația noastră, iar acum, prin această carte, aveți oportunitatea de a descoperi date de actualitate, explicate într-un mod logic și ușor de înțeles, dar care sunt și aplicabile!

Rezervă-ți și tu propriul exemplar! Stocul este foarte limitat!

christmas 2

incheiere

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply