Beauty, Look & Learn, Make-up & Stories

#Vlog 2 zile de Beauty Focus Oradea | #MetallicRunway step by step

Hello, girls! După o perioadă foarte aglomerată, m-am întors aici pe blog cu noutăți și cum altfel am putea începe dacă nu cu o veste foarte importantă? Așadar, primul meu vlog este acum pe canalul meu de YouTube! Cele 2 zile petrecute la Beauty Focus Oradea, atmosfera de la standuri, backstage workul pentru show-ul de hairstyling al celor de la Axelle și, binînțeles, #MetallicRunway, seminarul meu de duminică – toate acestea asamblate înr-un vlog destul de lung, dar care sper din suflet să vă placă și să vă arate măcar o mică parte din ceea ce înseamnă amalgamul acesta de emoții, muncă multă și satifacție pe măsură, toate frumos armonizate prin culoare!

În cadrul vlogului, găsiți look-ul pe care l-am creat în cadrul showului #MetallicRunway, look pe care vreau să îl aprofundăm și aici. Am spus că îmi doresc ca fiecare dintre noi să aibă curajul să abordeze nu doar machiajele obișnuite, de beauty, pe care le realizăm în salon pentru diferite evenimente. Machiajul e o artă și merită să ne lăsăm imaginația să se joace cu texturi și culori, merită să conturăm lookuri inedite, originale, care să ne definească pe noi ca artiști.

#MetallicRunway a fost un seminar bazat pe imaginație, nefiind conturat după un model, după un set de reguli prestabilite. În artă nu există reguli, așa că vreau să vă arăt pașii pe care puteți să îi urmați pentru a realiza acest machiaj. Keep on reading!

Să începem! Cea mai importantă procedură de care nu trebuie să uitați este, bineînțeles, pregătirea tenului care, în cadrul unui seminar este cu atât mai importantă cu cât modelul este filmat, iar imaginea redă cu fidelitate și în mărime mare toate procedurile realizate. Atât partea de curățare, tonifiere, hidratare, cât și aplicarea fondului de ten și fixarea lui au fost pași pe care am ales să îi fac în backstage și nu pe scenă.

După ce m-am asigurat că tenul modelului meu este curat și bine hidratat, am aplicat o bază iluminatoare pe întreaga față, profitând de faptul că tenul era lipsit de imperfecțiuni, deci mă puteam juca din plin cu glow-ul pielii. A urmat apoi fondul de ten și am ales unul lejer, pe bază de apă, Liquid Powder Double Skin Aqua, în nuanța 20A,pe care l-am estompat foarte bine. Cearcănele nu au fost o problemă, prin urmare am folosit Clair Perfect Covering Concealer în nuanța nr.6, cu ajutorul căruia am luminat zona inferioară a ochilor. Toate texturile au fost fixate mai apoi cu o pudră HD.

22851901_1926665404016193_3118793717876798491_n

Odată ajunsă pe scenă, am început realizarea machiajului ochilor. Primul pas a fost aplicarea unui primer de pleoape, care nu doar că fixează foarte bine produsele, ci și întărește culorile. Ideea în jurul căreia s-a construit întreg seminarul #MetallicRunway a fost realizarea unui look în totalitate din pigmenți și pentru că mi-am dorit ceva inedit, am apelat la un truc foarte simplu, dar, în același timp, foarte de efect: fiecare pigment a fost aplicat cu pensula în prealabil umezită, cu ajutorul apei formându-se o pastă pe care am putut să o modelez astfel încât să creez ceva inedit.

Primul pigment aplicat cu o pensulă plată umezită pe pleoapa superioară a fost Terra Rosa, cu irizații verzi și bază maro-roșcat, care a jucat un rol esențial în partea de blending. Pentru difuzare, am folosit o pensulă pufoasă, cu care am omogenizat marginile pigmentului, definind astfel pliul pleoapei.

A urmat apoi Light Gold, care, după cum îi spune și numele, este un pigment auriu fabulos. Aici a început de fapt adevărata aventură, pentru că am ales prima treime a pliului pleoapei și inclusiv sprânceana pentru a-l aplica. Blendingul a jucat și aici un rol extrem de important. Întotdeauna când alegem să creem un machiaj imaginativ, trebuie să avem în vedere un echilibru care trebuie respectat. E un fel de regulă nescrisă în make-up. Prin urmare, auriul folosit în treimea interioară a pliului pleoapei a fost difuzat, astfel încât să se observe o trecere foarte fină de la irizațiile verzi și subtonul roșcat al primului pigment către cel de-al doilea.

22886236_1926665704016163_962623419239172450_n

Cu o pensulă creion de dimensiuni mici și umezită în prealabit, am desenat un grafism, urmând forma pliului pleoapei, cu pigmentul Galaxy. A fost un cut-crease neconvențional, aș putea spune. Același pigment fumuriu l-am aplicat în colțul exterior al ochiului, ducând lookul către o formă asemănătoare celei de cat eye.

22894074_1926665794016154_1187103689088046032_n

Pe pleoapa inferioară am început să dau formă machiajului tot cu Terra Rosa, de data aceasta cu o pensulă creion mică, după care am difuzat marginile inferioare cu o altă pensulă, tot creion, cu care am aplicat o cantitate mică din Light Gold. Tot pentru a păstra echilibrul și armonia în cadrul lookului pe care l-am creat, am folosit Galaxy în colțul extern, legând astfel pleoapa superioară de cea inferioară și definind mai bine forma de cat-eye.

22852082_1926665467349520_5140423534890531114_n

Unul din detaliile care au contat foarte mult pentru unitatea cromatică a machiajului a fost aplicarea unui pigment verde vibrant, Green Gables, pe centrul pleoapei superioare și în treimea interioară a celei inferioare. Verdele este culoarea anului 2017, iar eu m-am bucurat din plin de nuanțe fabuloase.

Tușa finală a fost reprezentată de 2 pigmenți, unul cald, Frozen Sun, aplicat cu o pensulă pufoasă pe arcadă și unul rece, White Pearl, pentru a lumina colțul intern al ochilor.

Rimelul 3D a fost un produs de nădejde, cu ajutorul căruia am accentuat genele, atât superioare, cât și inferioare, dar cu care am stilizat și sprâncenele. V-am spus că mi-am dorit să mă joc cu texturi pe care să le adaptez în diferite moduri, so here I am!

Iată că partea cea mai laborioasă a machiajului este gata. Next step, contouring & highlighting. Pentru a accentua pomeții, am optat pentru o paletă de contur, varianta 4, din care am folosit nuanța de umbră. Pe lângă acest bronzer, am apelat și la 2 blush-uri, în nuanțele 48 și 49, pentru a reda pielii un aspect cald și plăcut.

Dacă vă gândeați că am terminat cu pigmenții, credeți-mă că v-ați înșelat! Frozen Sun, folosit pe arcadă a fost punctul forte în machiajul feței, deoarece l-am folosit ca highlighter, definind o legătură între arcadă și zona iluminată, care arăta extraordinar.

22851870_1926666650682735_4790727219959257548_n

În zona buzelor, am ales un luciu din gama Art Lipgloss, foarte slab colorat. Pentru că am vrut să mă joc cu volumul buzelor, am folosit tot pigmentul Frozen Sun, pe arcul lui Cupidon al buzei superioare și pe centrul celei inferioare, după care am realizat o parte fină de blending cu ajutorul unui pigment rozaliu, Pearly Peach, proprietatea acestor produse de a capta lumina fiind, de fapt, trucul pentru a obține buze cu un volum foarte frumos și, totodată, foarte natural.

22894385_1926666560682744_8148890340059848603_n

Acesta a fost #MetallicRunway, primul meu seminar de machiaj, prin care sper că am reușit să vă aduc mai aproape de latura artistică a make-upului. Machiajul este, fără doar și poate, o artă, iar noi trebuie să îi descoperim și această latură, dincolo de ceea ce facem în salon sau în mod obișnuit. Astfel devenim artiști compleți, iar creațiile noastre sunt mărturia unei pasiuni aprinse pentru culoare și frumos.

22852034_1926665244016209_7706874639001982693_n

Întreg lookul, precum și un tur al celor 2 zile de Beauty Focus Oradea, le găsiți pe YouTube! Nu uitați de like și de subscribe pentru mai multe detalii din ceea ce înseamnă viața de make-up artist.

Ne vedem la episodul următor!

                                     
Produse utilizate pentru realizarea lookului:

Skincare: Bruno Vassari

Aqua Genomics Gentle Cleansing Milk – demachiant

Skin Comfort Refreshing Toner – loțiune tonică

Aqua Genomics Sorbet Light – cremă hidratantă

Make-up – Paese Cosmetics:

Illuminating Base

Liquid Powder Double Skin Aqua nr. 20A – fond de ten hidratant

Clair Perfect Covering Concealer nr. 6

High Definition Loose Powder – transparent

Eyeshadow Base – bază de pleoape

Pigmenți: Terra Rosa, Light Gold, Galaxy, Green Gables, Frozen Sun. White Pearl, Pearly Peach

Rimel Adore 3D

Paletă de contur varianta 4

Blush with argan oil – nr. 48, 49

Art Lipgloss nr. 418

 

Photo, Video & Edit: Béla Lestyán

Model: Raluca Toderaș

Ținuta modelului a fost realizată de: Iulia Filip Schreier (designer vestimentar)

incheiere

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply