Look & Learn, Make-up & Stories

Machiaj dedicat zilelor de vară

Suntem în plină vară, iar sinonimele perfecte pentru acest sezon sunt soare, căldură, dar, mai ales, petreceri, festivaluri și multă voie bună – cu alte cuvinte, nenumărate ocazii când toate fetele își doresc să arate perfect, nu-i așa? Ei bine, m-am gândit că a venit momentul să abordez și altfel partea de machiaj aici, pe blog, prin urmare, de azi începem seria articolelor cu lookuri detaliate, care îmi doresc să vă vină în ajutor, indiferent că aveți nevoie de o idee rapidă sau pur și simplu doriți să aflați lucruri noi. So let’s get it started!

E vineri, începe weekendul și ce ar putea fi mai bine venitdupă o săptămână încinsă – la propriu și la figurat – decât o ieșire în oraș? Tocmai de asta am ales pentru primul articol din această serie un machiaj foarte ușor de realizat, un machiaj de vară, dar care va atrage cu siguranță toate privirile. Care sunt obiectivele? Machiajul nostru trebuie să fie unul rapid, rezistent și, bineînțeles, eficient, adică să ne pună cu succes trăsăturile în valoare.

Să începem! Poate cea mai importantă, înainte de a începe procedura de make-up propriu-zisă este pregătirea tenului. V-am mai povestit eu de cei 3 pași esențiali care, odată urmați, au ca rezultat o piele fresh, catifelată, pe care machiajul nu doar că va arăta mai bine, dar va rezista mai mult timp. Cum spuneam – curățare, tonifiere, hidratare. Recomandarea mea este să folosiți un demachiant ușor, după care să aplicați o loțiune tonică, iar, la final, crema hidratantă. Fiind vară, corpul nostru are nevoie de o hidratare mai bună, iar pielea este prima care arată semnele lipsei acesteia. Dar, atenție, textura ei trebuie să fie cât mai light, pentru a nu apărea senzația aceea neplăcută de ten uleios. Și uite că suntem gata de machiaj!

Pentru că lookul de azi presupune folosirea unui produs pulbere foarte fin pe pleoape, m-am gândit să vă arăt acest tip de make-up folosinf tehnica americană de lucru, adică întâi am realizat machiajul ochilor și apoi pe cel al feței.

First step – baza matifiantă, pe care o folosesc pentruzona T (frunte, nas, pomeți și bărbie). Aplicați un strat subțire și veți obține un efect mat de lungă durată, dar și un aspect netezit al porilor. Orice primer are nevoie de un timp de acțiune de câteva minute, iar tehnica americană este în favoarea bazei, deoarece cât timp lucrăm în zona ochilor, aceasta are suficient timp să acționeze.

DSC_1926            DSC_1927

Pentru ochi am folosit tot o bază, Eyeshadow Base de la Paese, pe care am aplicat-o cu degetele pe pleoapa superioară, deoarece are o textură cremoasă, iar temperatura mâinii o va ajuta să se întindă uniform, sarcina acestui produs fiind atât să dea o rezistență crescută machiajului ochilor, cât și să intensifice culorile folosite.

DSC_1963

DSC_1962

DSC_1969

Trasați o linie fină de creion maro la baza genelor, pe care să o difuzați cu ajutorul unei pensule plate. Astfel, produsul pulbere pe care îl vom folosi nu doar că va fi mai intens, dar va fi și foarte bine fixat, datorită bazei pe care o oferă creionul.

DSC_2036

DSC_2029

Am tot pomenit de produs pulbere. Ei bine, de data aceasta am ales ceva puțin atipic pentru zona pleoapelor și anume o pudră, dar nu orice fel de pudră, ci una care conține particule de aur și perle – Sun of Egipt Illuminating Powder. Nu doar că are consistența fină a pigmenților minerali, ci este și foarte ușor de utilizat, deoarece nu necesită niciun fel de adeziv. La final, vă asigur că veți străluci, la propriu!

DSC_2064

Pentru aplicarea acestui produs am folosit o pensulă plată, iar în pliu una de blending, pentru a netezi marginile și a obține un look frumos echilibrat pe pleoape.

DSC_2105

DSC_2100

După ce am fixat pulberea, folosesc un creion negru la baza genelor, de data asta atât superioare, cât și inferioare, pentru a da intensitate privirii. Acest pas este opțional, dar îl recomand, pentru că efectul este unul spectaculos. Ca în cazul oricărui creion, folosesc o pensulă plată pentru a-l întinde puțin și apoi una tip creion, pentru a difuza marginile către pulberea aplicată anterior.

DSC_2170

Pe pleoapa inferioară, creionul se aplică din colțul extern, aproximativ până la jumătate, după care, cu ajutorul unei pensule plate, îl întindem, inclusiv către colțul intern. După acest pas, am luat pensula folosită pentru pudra iluminatoare și am trecut-o ușor peste creion, pentru a-i da puțină strălucire.

Tips&Tricks: în colțul intern al ochilor am adăugat puțin pigment în nuanța White Pearl, pentru a da luminozitate.

DSC_2323

Next step – mascara. Concentrați-vă atenția către rădăcinile genelor. Astfel nu veți încărca firele cu prea mult produs, mai ales în zona vârfurilor. Genele de jos pot să nu fie rimelate, însă sfatul meu este să o faceți, pentru că veți accentua lookul. Eu folosesc o pensulă în unghi pentru a aplica rimelul doar la bază. Este o tehnică mai precisă, decât dacă utilizați periuța rimelului.

DSC_2918

DSC_2937

În cazul în care există urme de produs în zona de sub ochi, le puteți îndepărta cu ajutorul unei dischete cu puțin demachiant sau chiar apă micelară. Este foarte important ca acea zonă să fie curată, pentru că urmează machiajul feței.

Vara, secreția de sebum și transpirația sunt sporite, deci nu ne dorim produse care să încarce și mai mult pielea. De aceea, am ales un fond de ten foarte lejer, îmbogățit cu vitamine precum A, C, E și F, dar și cu aminoacizi extrași din mătase, care va proteja tenul, dar va crea și un film waterproof. Începeți din centrul feței. Eu am folosit o pensulă plată și una de blending, pentru ca aplicarea să fie una mai precisă, dar voi, acasă, pueteți utiliza și un burețel sau chiar degetele. Odată fondul de ten întins, trecem la corectarea cearcănelor, tot cu un produs fluid, pentru ca zona respectivă să nu fie prea încărcată.

DSC_2410

DSC_2421

Următorul pas este esențial pentru ca machiajul să fie unul de durată și mă refer, bineînțeles, la fixarea produselor cremoase. Am optat pentru o pudră pulbere de orez, translucidă, cu un efect matifiant. În zona de sub ochi am  folosit o pensulă de dimensiuni mai mici, pentru a fi sigură că am fixat corectorul foarte bine și așa nu se va strânge în liniile de expresie.

DSC_2581

Prin machiaj ne dorim să punem în evidență trăsăturile feței și, de aceea, conturarea fină a pomeților este, zic eu, importantă. Pentru asta am folosit o paletă de contouring și o pensulă teșită cu care am aplicat nuanța de umbră. Fiind un look de vară, deci lejer, contouringul l-am realizat doar din produse sub formă de pudră, care vor da un aspect foarte fin și frumos liniilor feței.

 DSC_2618

DSC_2627

Blush-ul este cel care aduce viață tenului, pentru că prin nuanțe calde, de piersiciu sau roz pudrat, îi dăm pielii aspectul acela de sănătos, de fresh.

DSC_2995

E timpul să trecem la machiajul buzelor. Mi-am dorit ceva foarte natural și am ales tot o nuanță caldă, piersicie, apropiată de cea reală a buzelor. Pentru o rezistență crescută, folosiți un creion de contur, dar pe care să îl aplicați pe toată suprafața buzelor, înaintea rujului. Pe acesta îl alegeți în funcție de preferințe, atât din punctul de vedere al culorilor, cât și al texturii mate, hidratante etc.

DSC_2761

DSC_2802

Am păstrat pentru final un detaliu cu adevărat spectaculos. Iluminatoarele sunt un real trend zilele acestea, însă pentru acest look nu am ales un iluminator obișnuit, ci am folosit același pigment pe carel-am aplicat în colțul intern al ochilor. Rezultatul este unul inedit și iată că acum sunteți gata să atrageți toate privirile!

DSC_2710

DSC_2694

Și iată lookul final:

DSC_3031

DSC_3026

Produse utilizate pentru realizarea lookului:

Skincare: Bruno Vassari

Aqua Genomics Gentle Cleansing Milk – demachiant

Skin Comfort Refreshing Toner – loțiune tonică

Aqua Genomics Sorbet Light – cremă hidratantă

Make-up – Paese Cosmetics:

Mattifying Make-up Base – bază matifiantă pe bază de silicon

Eyeshadow Base

Eyepencil – dark chocolate, black – creioane de ochi cu vitamina C

Sun of Egipt Illuminating Powder – pudră iluminatoare cu particule de aur și perle

Adore 3D Lash Mascara – mascara cu efect 3-in-1 – separă, alungește  și îngroașă genele

Browsetter Pencil – graphite – creion de sprâncene

Liquid Powder Double Skin Aqua – 20A – fond de ten hidratant cu textură lejeră

Clair Perfect Covering Concealer – nr.6 – corector cremos cu putere mare de acoperire

Rice Powder – pudră pulbere de orez

Paletă de Contouring –  varianta 5

Blush with Argan Oil – nr. 44

Pure Pigments – White Pearl – pigment mineral perlat

Lip Pencil – nr.10 – creion contur de buze

Lip Crayon – nr. 60 – ruj de tip creion cu finish mat

Photo: Béla Lestyán

Model: Krisztina Szabo

incheiere

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply