Lifestyle

Suntem fericiți?

Nu știu de ce, dar fericirea mi se pare în ziua de azi un termen care mă trimite cu gândul la ceva superficial…cu toate că ar trebui să se întâmple exact contrariul.

Trăim într-o lume atât de grăbită, de nehotărâtă, care pendulează între zeci de griji ce apar zilnic și încercarea de a se lupta cu timpul care trece în defavoarea noastră. E o lume care a uitat, din păcate, cum să privească dincolo de fizic, de palpabil, de material. Da…e o lume nefericită.

Eu am 19 ani și îmi dau seama, privind poate cu alți ochi ceea ce se întâmplă în jurul meu, că suntem mult prea concentrați pentru a căuta răspunsuri și soluții și uităm să ne bucurăm de acele lucruri care se află chiar în fața noastră.

Mi se pare că timpul și, de fapt, totul se cuantifică acum în bani, mașini, haine, călătorii, orice care poate fi material, numai spiritual nu. Când te-ai gândit ultima dată la minutele pe care le-ai petrecut îmbrățișând o persoană căreia i-ai dus dorul și poate nu ai reușit să îi spui asta, dar simplul fapt că i-ai arătat te-a facut fericit? Când ai lăsat ultima dată totul la o parte și ai făcut ceva ce îți place cu adevărat, ceva pentru tine, uitând de job, de îndatoriri? Când ai ieșit ultima dată din casă doar pentru a te plimba și să simți cum te eliberezi de tot ce îți stă pe suflet? Când ai zâmbit ultima dată sincer? Când ai spus ultima dată te iubesc! din toată inima?

Știu că poate nici nu mai ții minte multe dintre aceste lucruri. Și poate că ar trebui să îți dea și, de fapt, să ne dea de gândit. Toate acestea și încă multe altele sunt acele clipe care însumate, înseamnă fericire. E o fericire pură, izvorâtă din ceva ce ar trebui să rămână cu noi pe veci – sentimente, momente, persoane care să ne facă de fiecare dată să spunem tare și răspicat: SUNT UN OM FERICIT!

Cum ar fi să încercăm să transformăm cotidianul ăsta pe care îl împărțim cu toții din ceva atât de superficial și trist în ceva mai bun? La urma urmei, fericirea se ascunde în noi, dragi oameni, în felul în care ne purtăm, în felul în care decidem să înțelegem ce se întâmplă în jurul nostru și e alegerea noastră să o dăm mai departe.

Tu ești cu adevărat fericit?

20 martie – Ziua Internațională a Fericiriiincheiere

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply