Look & Learn, Make-up & Stories

Totul despre automachiaj | Noi cursuri de primăvară

Așa cum am mai spus-o în repetate rânduri aici, pe blog și nu numai, machiajul, din punctul meu de vedere, nu este o mască menită să îți acopere trăsăturile. Este acel ceva care te ajută să te exprimi așa cum ești cu adevărat: frumoasă, încrezătoare în tine și în atuurile tale.

Și tocmai pentru că fiecare femeie merită și, de fapt, trebuie să știe cum să își pună trăsăturile în valoare într-un mod cât mai natural și plăcut privirii, am ales să vă vorbesc despre automachiaj și ce presupune un astfel de curs. Da, ați citit bine. De data aceasta aveți ocazia de a deveni make-up artiști chiar la voi acasă!

Acum aproape 2 ani am început să organizez acest gen de cursuri pentru că întâlneam foarte multe cliente și diferite persoane care îmi spuneau cât de greu le este să se machieze singure fie pentru că nu stăpânesc o tehnică eficientă, nu au produsele necesare și de calitate, nu au răbdare să o facă sau pur și simplu le este teamă să încerce.

Astfel, am gândit o programă care să satisfacă toate aceste necesități și care să prezinte o tematică variată, așa încât fiecare cursantă să poată să își aleagă stilul de machiaj care i se potrivește în funcție de personalitate, job etc.

În cazul unei femei, dar nu numai, înfățișarea joacă un rol primordial aș spune eu. Întotdeauna o doamnă sau domnișoară îmbrăcată cu stil și machiată corespunzător va atrage cu siguranță privirile și, bineînțeles, în mod pozitiv.

Înainte însă de a parcurge tehnici și diferite tipuri de machiaj, învățăm necesitatea unei îngrijiri cât mai riguroase a tenului. Atât timp cât pielea va fi una curată și bine hidratată, și produsele de make-up vor avea o interacțiune mai bună cu tenul, astfel încât lookul final va fi unul impecabil. Determinarea tipului de ten și cunoașterea produselor adecvate de skincare, conturarea ritualului de îngrijire ce trebuie urmat acasă – aceștia sunt doar câțiva din pașii pe care îi parcurgem împreună pe drumul către o piele sănătoasă, mereu pregătită pentru un machiaj frumos.

Odată cunoscute noțiunile de skincare, putem trece la cele de make-up. Structura feței este probabil cea mai importantă noțiune ce trebuie cunoscută și analizată, deoarece ea influențeaza tipurile de machiaj pe care le vom alege și modalitățile de realizare a acestora. Cum corectăm diferitele imperfecțiuni este unul dintre cele mai așteptate momente ale cursului pentru că fiecare visează la un ten impecabil, însă mie îmi place să le arăt cursantelor că nu trebuie să lăsăm machiajul să ne schimbe complet înfățișarea din dorința de a corecta ceva ce nu ne place. Machiajul eate ,,o unealtă” către obținerea unui look armonios, dar noi trebuie să rămânem mereu aceleași persoane, frumoase atât înaintea realizării lui, cât și după.

Când vine vorba de tipurile de make-up pe care le studiem pas cu pas, eu pun foarte mare accent pe tipologia cursantei: personalotatea, nu doar trăsăturile fizice, locul de muncă, activități din timpul liber, cu alte cuvinte, vreau să aflu toți factorii care îi influențează înfățișarea. Dupa ce am notat aceste detalii, putem trece la treabă: machiaj de zi, glamour, smokey eyes, pin up și așa mai departe, tehnici precum contouring, strobing, draping și multe altele.

Evident că pentru partea practică, vom trece și prin cunoașterea produselor și instrumentelor de care avem nevoie. Pentru că îmi doresc cele mai de calitate servicii, caut mereu să lucrez și cu cele mai bune produse. Așa am ales brandul Paese Cosmetics, de care sunt nedespărțită de aproapr 4 ani și care satisface cu brio nevoile clientelor și cursantelor mele, având ingrediente naturale.

La finalul cursului, alcătuim împreună necesarul de produse de skincare, make-up și instrumente pe care fiecare dintre noi trebuie să le aibă acasă pentru a putea realiza un look special oricând.

Ca un scurt rezumat, iată programa cursurilor mele de automachiaj:

1. Analiza și diagnosticul tipului de ten îm vederea alegerii unor produse adecvate de îngrijire la domiciliu și de machiaj

2. Cunoașterea produselor de machiaj, a instrumentelor necesare realizării acestuia acasă

3. Structura feței, machiajul corector (adaptate tipologiei cursantei)

4. Baza de machiaj

5. Tipuri de machiaj ( se vor alege în parte pentru fiecare cursantă în funcție de fizionomie, personalitate, loc de muncă, evenimente la care participă etc.)

Așadar, odată cu venirea primăverii dăm startul unei noi serii de cursuri de automachiaj! O oportunitate perfectă să învățați să vă analizați corect trăsăturile în funcție de vârstă, să descoperiți modalități de a le pune în valoare, dar și de a estompa diferitele imperfecțiuni. Cursul este practic și individual, structurat în 3 ședințe de minimum 3 ore fiecare și include materialul teoretic personalizat în format printat.

IMG_20170606_183314_757

Haide să descoperim împreună cum putem folosi culori și texturi pentru a crea lookuri inedite!

incheiere

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply