Beauty, Lifestyle, Make-up & Stories, Travel with me

Mulțumesc! | Cosmobeauty 2018

Îmi este foarte greu să îmi adun gândurile penttru a începe acest articol, fiindcă, inevitabil,  mă năpădesc emoțiile – emoții pentru că nici acum nu îmi vine să cred că am ajuns aici. Este deja al patrulea an de când am decis să devin make-up artist, iar fiecare întâmplare, indiferent că este una pozitivă sau negativă, dar din care cu siguranță am ceva de învățat, fiecare om minunat pe care îl întâlnesc, toate acestea, de fapt, precum și multe altele mă fac să îmi repet de fiecare dată în minte că da, într-adevăr, mi-am ales cel mai frumos drum.

A fost și va fi în continuare un drum lung din care, dacă analizez ceea ce am parcurs până acum, nu pot să mă simt decât cel mai fericit om din lume. Sunt fericită pentru că la nici 16 ani, am pornit într-o lume în care nu credeam că voi reuși să cresc, dar am învățat în timp să lupt pentru visurile mele, pentru principiile mele și, cel mai important, pentru arta mea. Sunt fericită pentru că am putut să depășesc toate obstacolele sau prejudecățile care s-au așezat în calea mea de-a lungul anilor, însă m-au făcut să îmi dau seama că iubesc atât de mult meseria de make-up artist, încât nimic nu mă poate opri să ajung acolo unde îmi doresc, adică să creez din tot sufletul. Nu mi-am propus niciodată un anumit target și tocmai de aceea sunt și mai fericită pentru fiecare realizare pe care o am, pentru fiecare pas mic care contribuie la conturarea identității mele ca artist.

Anul trecut, la sfârșitul lunii octombrie am susținut seminarul Metallic Runway pe scena Beauty Focus Oradea, una dintre cele mai frumoase experiențe din cariera mea de până atunci, iar după aceea, am primit propunerea de a participa în luna martie a lui 2018 la cel mai așteptat eveniment de beauty al primăverii și anume Cosmobeauty. Într-un articol precedent vă mărturiseam toate emoțiile prin care am trecut în momentul în care mi s-a oferit această oportunitate, iar acum, la două zile după ce m-am reîntors acasă, vreau să vă spun ce a însemnat pentru mine cea de-a 10-a ediție Cosmobeauty.

Miercuri dimineața, încă nu era complet răsărit soarele când eu porneam către aeroportul din Oradea, trăgând în urma mea geamantanul, de care sprijineam geanta mea de make-up cea mai dragă. Când avionul a început să se înalțe, străbătând norii și trecând de ploaia măruntă care sâcâia orașul, odată ajuns în bătaia razelor soarelui, m-am simțit cu adevărat liberă. Era senzația aceea că de acum pot ajunge oriunde, nici nu mai contează destinația, pentru că atât timp cât voi face ceea ce îmi place, voi fi mereu fericită.

20180307_095841

Bucureștiul m-a întâmpinat călduros și cu același soare frumos de care vă spuneam mai devreme, iar prima plimbare prin Centrul Vechi va fi cu siguranță unul dintre momentele pe care le voi ține minte mult timp de acum încolo. Joi a fost prima zi de târg și ziua seminarului meu totodată. Când am ajuns la complexul unde urmau să se desfășoare cele 4 zile ale evenimentului, tot ce îmi doream să văd era scena, unde să îmi pregătesc lucrurile pentru demonstrație. Așa s-a și întâmplat. Am ajuns în sala București și trecând printre standuri ale expozanților din diferite ramuri ale industriei de beauty, am găsit scena unde avea să se întâmple totul. Am început să îmi așez produsele, pensulele, mi s-a montat head-setul și mai era atât de puțin până când urma să urc în fața publicului… Nu pot să spun decât că simțeam atât de tare fiecare bătaie de inimă.

scena

Când am pășit pe scenă, iar doamna Isabela Vasile, organizatoarea Cosmobeauty mi-a făcut o scurtă prezentare, dându-mi după aceea cuvântul, m-am simțit în largul meu. Vorbeam despre ceea ce, la urma urmei, este nu doar o pasiune, ci a devenit parte din viața mea. Acesta este și unul din motivele pentru care am ales să denumesc seminarul The Game of Textures. Machiajul este o artă care ne oferă libertatea de a ne pune în valoare ideile într-un joc original de textură și culoare, care, în final, să conducă la un rezultat ce să confirme identitatea noastră de artiști, unicitatea fiecăruia dintre noi.

scena3

Timpul petrecut pe scenă s-a scurs foarte repede, iar lookul final îl consider încă un pas spre a demonstra că machiajul nu înseamnă doar ceea ce realizăm sau vedem în salon pentru ocazii speciale. Fiind artiști, este de datoria noastră să facem cunoscută și această latură a sa în care eu, personal, cred foarte mult pentru că este cea care subliniază cel mai bine originalitatea fiecărui creator. Am coborât de pe scenă împlinită, pentru că simțeam că am făcut ce trebuia și că acolo, în fața celor ce mă priveau, am dat tot ce aveam mai bun în mine pentru arta mea și sunt mândră că feedbackurile au fost cu adevărat pozitive.

scena2

Concomitent cu demonstrațiile realizate pe scenele din cele 5 săli amenajate, în cadrul Cosmobeauty s-au desfășurat Zilele Internaționale ale Frumuseții, în care joi și vineri, specialiști din domeniul de make-up & hair s-au putut înscrie la semminarii precum bridal sau retro look, iar sâmbătă și duminică, oamenii care apreciază această industrie, dar nu sunt profesioniști, au participat la diferite ateliere de coafură, cosmetică, automachiaj, manichiură, gene false sau chiar masaj, toate pentru a-și dezvolta abilitățile și, de ce nu, pentru a-și descoperi o nouă pasiune.

zif

zif2

Cosmobeauty a însemnat și 4 zile în care aveai oportunitatea să testezi și să achiziționezi cele mai noi produse de beauty de la expozanții prezenți, iar eu mă bucur că am putut fi alături de Paese România, brandul de machiaj profesional cu care colaborez deja de 4 ani. Este frumos să ai ocazia de a întâlni diferiți oameni cărora să le poți oferi sfaturile tale și chiar trucuri astfel încât să înțeleagă că machiajul vine în ajutorul fiecăreia dintre noi, scoțându-ne trăsăturile în evidență.

Când am ajuns în București, mă gândeam că poate timpul va trece greu în cele 6 zile pe care trebuia să le petrec acolo, însă acum mă simt oarecum nostalgică. Târgul s-a încheiat repede, mai repede decât aș fi crezut vreodată, dar dincolo de oboseala acumulată, de kilometrii parcurși pe jos sau de amalgamul de emoții pe care le-am trăit, a fost o experiență care pe mine, nu doar ca artist, ci și ca om, m-a maturizat și mi-a dat încredere că pot să îmi împărtășesc cunoștințele și pasiunea pentru machiaj oriunde aș fi. Arta este un limbaj universal.

IMG_20180308_211707_208

Ultima seară a fost un fel de rămas bun transformat într-un tur rapid al orașului cufundat în noapte. Într-un fel, îmi pare rău că nu am apucat să mă bucur și mai mult de clădirile impunătoare, de plimbări lungi în aerul cald al serilor, însă asta mă face să îmi doresc să mă reîntorc…curând. În schimb, am avut parte de unul dintre cele mai speciale apusuri văzute vreodată.

LRM_EXPORT_20180309_182837

Înainte de a începe să scriu acest articol, știam deja că îl voi intitula MULȚUMESC!. E un mulțumesc din suflet pentru toată această experiență, pentru cei care au crezut și cred în mine și datorită cărora am ajuns în acest punct al carierei mele, pentru prieteniile noi pe care am avut ocazia să le leg în aceste zile, pentru gândurile care mă ajută să îmi perfecționez munca și tehnica, pentru faptul că am ocazia să văd locuri noi, să cunosc oameni dragi. Mulțumesc pentru încă un vis împlinit!

Mulțumesc, Cosmobeauty!

 aeroport

incheiere

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply