Lifestyle

Punct. Și de la capăt

” Anything you can’t controle is teaching you how to let go.”

Nu vreau să fac o introducere, pentru că este unul dintre articolele în care vreau să vă spun atât de multe lucruri, însă nu despre frumusețe sau fitness, ci despre ceva ce ține de noi, de sufletul nostru, de experiențele prin care trecem, așa că vreau să trec direct la subiect.

Stăteam zilele trecute și mă gândeam la ceva ce știu că am mai menționat într-unul din articolele mele anterioare. Viața este un fel de joc. De fapt, e greșit spus ,,un fel”. Chiar este un joc. E un joc al încercărilor, al răsturnărilor de situație, presărat cu trăiri atât de intense, dar care poate durează numai o clipă…

Este un joc în care noi intrăm cumva fără posibilitatea de a ne apăra, fără a cunoaște regulile. Dar, învătăm toate astea pe parcurs și acum tind să cred că așa e mai bine.

Învătăm să luptăm prin propriile gânduri și stări, să gestionăm emoții și momente care poate inițial ni se par dificile, dar pe care reușim să le înțelegem și, mai ales, realizăm că totul are o rezolvare într-un fel sau altul. Învățăm să învingem temeri, nesiguranțe, lacrimi.

Odată ce cunoaștem regulile jocului, începem să jucăm în favoarea noastră, iar asta se traduce în fericire. Toată viața căutăm lucruri, locuri, dar mai ales persoane, care să ne facă să ne simțim cu adevărat fericiți. E firesc să te imaginezi în brațele cuiva, să crezi că acolo timpul se va opri în loc și totul se va metamorfoza în fericire.

De ce ,, Punct. Și de la capăt”? Pentru că acum, mai mult ca niciodată, am învățat și am înțeles unul dintre cei mai importanți pași ai jocului. În viață trebuie să ai curajul de a spune stop atunci când simți nevoia de a face asta. Să faci o pauză, să îți analizezi scopurile, gândurile și sentimentele și să poți să o iei de la capăt spre a-ti atinge targetul.

Oricât de greu ar părea, este ceva ce chiar face bine: să fii doar tu cu tine însăți/ însuți, să îți vorbești deschis, dar, dincolo de toate acestea, să te înțelegi pe tine mai întâi, alături de nevoile tale, abia apoi ceea ce se întâmplă în jurul tău și persoanele care se află acolo.

De aici pornește totul. În momentul în care reușești să pui punct unei situații, analizează pașii pe care i-ai făcut, trage concluziile și apoi detașeaza-te. Fă loc în viața ta pentru o nouă călătorie în care să te redescoperi și în care să întâlnești noi gânduri, trăiri și chiar suflete. Consideră acest punct încă o cărămidă așezată la temelia fericirii tale. Eu zic că fiecare dintre noi merită acest lucru.

Trebuie doar să ai curaj să spui punct. Și de la capăt.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply