Lifestyle

Ce s-ar întâmpla dacă…

” I am in charge of how I feel and today I’m choosing happiness”

Suntem oameni… avem conștiință, avem un suflet… și uneori mi se pare ciudat că oricât am încerca, nu reușim să le împlinim pe ambele. Însă cel mai greu mi se pare când vine vorba de suflet. Nu vi s-a întâmplat niciodată să vă doriți ceva atât de tare și totuși să nu reușiți să vă îndepliniți dorința… pentru că nu se poate. De ce trebuie să existe acel nu se poate, care să spulbere tot? Spulberă zâmbete, emoții, spulberă o fericire de moment… dar atât de dragă.

Uneori am senzația că există ceva care ne ia dreptul la încercare. Ce s-ar întâmpla dacă am încerca să ne împlinim un vis? Ce s-ar întâmpla dacă am încerca să spunem ceea ce ne dorim cu adevărat? Ce s-ar întâmpla dacă am încerca să trăim fără să ne mai gândim la cum ne-ar putea fi judecate alegerile? Oare nu am fi într-adevăr fericiți?

Câteodată nu mai am răbdare să respect tot ceea ce știu că trebuie să fac… și nu îmi aduce fericire. E nedrept să avem de respectat promisiuni, iar noi să nu fim împliniți. Pentru noi cine le respectă? Nu contează că avem sentimente, idealuri, că avem un suflet care simte în atâtea feluri? Poate că dacă nu am avea și conștiință, ne-ar fi mai ușor să renunțăm la toate acestea și să alegem sau să acționăm doar așa încât noi să fim fericiți.

Am mai spus-o de multe ori… viața este un fel de joc, căruia trebuie să îi descoperi și să îi înțelegi toate regulile pentru a afla cum poți ajunge să câștigi. Probabil că dacă reușești să câștigi, înseamnă că ești fericit.

Până atunci însă, e alegerea noastră cum să trăim. Ce s-ar întâmpla dacă am spune ce simțim aici și acum?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply