Lifestyle

12 ani de școală și visuri

Vineri, 26 mai 2017… M-am trezit de dimineață cu emoțiile unui copil care pășea pentru prima dată într-o lume nouă, diferită de universul său plin de inocență, îmtrebându-se ce îl așteaptă oare dincolo de necunoscut. Însă parcă era ceva diferit – golul pe care îl simțeam în stomac se adâncea, iar eu nu mai eram copil…Au trecut 12 ani, iar acesta era începutul ultimei zile de liceu.

Poate pare mult. De fapt, cu siguranță este mult…12 ani petrecuți pe băncile școlii, 12 ani în care am descoperit oameni și locuri, pasiuni dragi, drumuri noi pe care să le încerc, toate astea pentru ca, în final, să pot spune că m-am redefinit pe mine însămi, personalitatea mea. Am înțeles care este calea pe care vreau să o urmez în această viață, astfel încât, dincolo de încercări și obstacole, sa pot spune că am făcut mereu ceea ce mi-a plăcut și am fost fericită.

Mi-am pregătit hainele și m-am așezat în fața oglinzii, străduindu-mă din răsputeri să leg panglica într-o funda aproape perfectă. Era ultima dată când o purtam, o bucată micuță de material colorat, dar care era acel ceva al nostru, clasa a XII-a E, profilul real, specializarea științe ale naturii și odată cu ea, am înnodat strâns în suflet toate amintirile dragi din liceu.

În fața școlii ne-a așteptat un mănunchi mare de baloane mov, din care fiecare a primit câte unul, în speranța că va reuși să îl păstreze, măcar pentru o poză de imortalizat pentru cutiuța dedicată anilor de liceu, alături de album și dedicațiile din partea colegilor de clasă.

IMG_20170530_090153376

Așezați în careu, 10 clase de tineri cu visuri mărețe, cântând cu drag versurile nemuritorului ,,Gaudeamus igitur”, am pornit pe rând, îndreptându-ne cu pași mărunți către teatru, unde urma să petrecem cele din urmă clipe în calitate de liceeni.

Am urcat pe scenă, iar în momentul în care s-a ridicat cortina, am realizat că, dincolo de note, lecții, orele lungi petrecute învățând și emoțiile dinaintea fiecărui test, școala este un popas al vieții, ce trebuie trecut zâmbind. Ea conturează trăiri, impresii, momente unice din adolescența noastră, care contribuie la creionarea persoanei în care ne transformăm fiecare dintre noi atunci când pășim cu adevărat în viață, ca adulți.

Cu aceste gânduri și cu o nostalgie ascunsă în spatele tremurului din vocea mea, m-am adresat colegilor, domnilor profesori, părinților și tuturor celor care au avut încredere în noi, în idealurile spre care tindem. Poate mai importantă decât toate notele și premiile, este legătura pe care am creat-o între noi pentru ca, împreună, să conturăm drumul către reușită.

Acel balon pe care l-am înălțat în văzduh cu toții poartă acum printre nori visurile noastre, amintindu-ne mereu nu doar să tindem, ci să atingem cele mai înalte culmi.

Si iată cum, îmbrătișându-ne cu o oarecare timiditate dorințele, am coborât cu toții de pe scenă, deschizând drumul către noua noastră viață, iar atunci când vom privi în urmă către adolescență, clipele din anii de liceu vor fi cele care ne vor aminti că fiecare capitol parcurs din cartea destinului ne duce mai aproape de  ceea ce ne dorim…de fericire.

20170530_090519

IMG_20170526_214040_295

IMG_20170526_210911_301

IMG_20170526_214223_442

 IMG_20170530_093415_383

 incheiere

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Denisa 30 mai 2017 at 19:28

  Citind randurile scrise de tine, mi-am reamintit senzatia pe care am avut-o eu fix acum 4 ani (facebook a avut grija sa imi aminteasca si el asta azi-dimineata).
  Iti urez mult succes mai departe si sa iti pastrezi mereu entuziasmul! 🙂

  • Reply Antonia 30 mai 2017 at 20:32

   Multumesc frumos! ☺

 • Reply Maia Popan 30 mai 2017 at 23:39

  Mult succes in cariera ta si impinirea tuturor vislor tale ! Am mare incredre in tine! Parinti tai pot fi mandrii de tine ! Esti o frumoasa si ambitioasa tanara plina de ” vise” si dorinta de afirmare! Te imbratises cu toata dragostea! (parca mai ..ieri ..te plimbam cu mami si tati ,prin parc)Pupi mare scumpa Toni🌼🌼🌼🌼🌼

  • Reply Antonia 31 mai 2017 at 5:19

   Multumesc frumos!❤

  Leave a Reply