Beauty, Make-up & Stories

Season alert: WEDDINGS!

Se aud cumva clopote de nuntă? Ei bine, da, ați ghicit. Azi vom discuta despre machiajul de mireasă, pentru că sezonul nunților a început și cred că fiecare mireasă își dorește să afle cât mai multe secrete pentru a arăta perfect în ziua cea mare. Let’s find out the secrets! 

Cred că fiecare fată visează încă din copilărie la propria nuntă, la rochiile albe, aproape angelice, la trena imensă, ținută cu mândrie de domnișoarele de onoare sau chiar la dansul mirilor. E un moment plin de emoție, când fericirea trebuie să îți răsară în privire și să poți spune că aceea este cea mai frumoasă zi din viața ta (sau măcar una dintre ele).

Ca și în cazul altor evenimente foarte importante, alergătura continuă care se creează în jurul invitațiilor, lecțiilor de dans, probelor pentru rochie și alegerii pantofilor, care trebuie să arate și bine, dar să fie și comozi, le face pe viitoarele mirese să neglijeze, chiar dacă nu intenționat, tot ceea ce ține de îngrijirea pielii și de machiaj. Așadar, m-am gândit să abordăm câțiva pași-cheie pentru a fi sigure că lookul vostru este desăvârșit pe toată durata evenimentului.

Sa o luăm cu începutul. Primul pas – îngrijirea pielii. Aș spune că este chiar cel mai important, pentru că de el depinde și rezistența machiajului din ziua cea mare. Pielea voastră, dragi viitoare mirese, are nevoie de o îngrijire specială, exemplară aș sublinia eu. Vă recomand ca înainte cu două săptămâni să realizați un tratament de curățare, pentru a elimina punctele negre și alte inestetisme. După aceea, trebuie să începeți un amplu proces de hidratare. De ce? Ei bine, un ten care nu este hidratat corespunzător va absorbi apa din orice produs aplicat, astfel că, în cazul machiajului, vor apărea pete, zone în care acesta se estompează sau chiar dispare. De aceea, este esențial să consumați multe lichide și, pe lângă asta, vă puteți ajuta pielea din exterior prin diferite tratamente de hidratare și relaxare, efectuate în salon și, bineînțeles folosind o cremă adecvată tipului vostru de ten, pe care să o aplicați în fiecare seară, dar și dimineața, dacă simțiți nevoia, evident, după ce tenul a fost curățat în prealabil.

facial

Acum că am stabilit ritualul de îngrijire, putem trece la pasul 2 – machiajul. Nu trebuie să reprezinte o schimbare, să aducă în fața oamenilor o altă persoană, ci, dimpotrivă, trebuie să pună în evidență cele mai frumoase trăsături, trebuie să te facă să te simți specială. Cu alte cuvinte, trebuie sa fii cea mai bună versiunea a ta și așa se vor bucura toți alături de tine.

bride

Din punct de vedere tehnic, acest tip de make-up este unul complex pentru că trebuie să îndeplinească în mod obligatoriu căteva condiții: să fie adecvat fizionomiei și personalității miresei, să se potriveasca atât pentru lumina naturală, cât și pentru cea de la petrecere, care este foarte complexă ca intensitate și cromatică, să arate bine atât în realitate, cât și în fotografii sau filmări. Pare greu, nu-i așa? Stați că nu am ajuns la punctul cel mai semnificativ dintre toate: REZISTENȚA. Un machiaj de mireasă trebuie neapărat să țină de la începutul și până la sfârșitul evenimentului. Bineînțeles, aici ne referim în special la machiajul feței și al ochilor.

O persoană esențială în acest context este make-up artistul, iar recomandarea mea este să apelați cu încredere la un specialist, pentru a avea garanția celor mai bune rezultate. A fi mireasă înseamnă stres, multe lacrimi de emoție, o agitație continuă, nemaiputând să fii capabilă și să îți realizezi un machiaj care să dureze și să arate bine. De aceea, un profesionist va ști cum să îți înțeleagă dorințele și împreună cu el veți crea un look care va atrage toate privirile cu siguranță!

Tendințele…ce facem cu ele: le respectăm sau nu? Când e vorba de cromatica evenimentului, modelul rochiei, coafură sau chiar machiaj trendurile pot avea o influență destul de mare, însă secretul pentru reușită este să alegi ceea ce ți se potrivește. Analizează-ți fizionomia, personalitatea și vei face cele mai bune alegeri pentru tine, pentru ca este momentul tău de strălucire!

Deoarece există și domnoșoare interesate de tot ceea ce înseamnă tendințe în machiajul de mireasă, am să trec în revistă câteva idei care domină în anul 2017. Here we go!

#oldbutgold Smokey eyes

Într-adevăr, acest tip de machiaj nu părăsește scena nici anul acesta, chiar dacă vorbim despre mirese. Secretul este reglarea intensității culorilor, pentru a nu avea un aspect țipător, exagerat. În acest caz, buzele vor avea o culoare naturală.

0ddfc9043a8709a2dd037148316c097b

Natural look

Ideea de “no make-up” make-up a prins foarte mult avânt, fie că vorbim de editoriale sau prezentări de modă și iată că o regăsim și în cazul mireselor. Pentru un astfel de aspect natural, texturile trebuie sa fie lejere, iar scopul este să oferim pielii strălucirea naturală și nu un aspect perfect mat, artificial. Obrajii sunt accentuați în nuanțe piersicii sau chiar ușor bronzante pentru că vine vara. Ochii sunt puțin conturați, iar buzele au și ele o culoare fresh, de exemplu roz sau  coral. 928dc90d8883a8a98f9d73b21b257455

The vintage look

Este un tip de machiaj foarte întâlnit în cazul mireselor. Ochii nu foarte intens colorați, linia de tuș și rujul roșu pot fi o alegere inspirată, mai ales în cazul persoanelor cu o piele mai albă. Nu uitați de blush pentru a da viață tenului prin culoare!

c44aa44a81ea2a23ed953deedc777009

Buze retro

Că tot vorbeam de machiajul cu un aer vintage, buzele roșii vor fi întotdeauna de efect în cadrul unui look, indiferent de forma feței, de culoarea pielii sau de alte tipare. Bineînțeles, dacă buzele sunt puternic colorate, atunci ochio trebuie să fie machiați mai puțin intens. Regula se aplică și invers!

red lips

Culori pământii

Sunt un trend foarte clar care susține ideea de look cât mai aproape  de natural. De la bej deschis, nisipiu, auriu sau maro sidefat, toate aceste nuanțe vor da impresia unui look simplu, dar foarte fresh. Acesta pot fi folosite și pentru obraji și veți obține un aspect #bronzy, superb pentru nunțile de vară.

97d451361844a21f96bb5ccb46ab5d0c

Cu sau fără gene false?

Eu nu am fost niciodată adepta lor, pentru că întotdeauna am avut senzația că transformă un machiaj în ceva foarte artificial. Este adevărat, uneori pot veni în ajutor pentru a corecta forma ochilor de exemplu, dar și în aceste cazuri folosesc doar smocuri și nicidecum bandă. Ele încep să dispară din zona de tendințe, făcând loc unor gene frumoase, bine rimelate, care să aducă un plus de naturalețe privirii. Folosiți o mascara de calitate și, mai ales, waterproof și vă asigur că nu veți da greș!

13912f205fba5d3bf53f2263d2749944

Indiferent de ce tip de machiaj ați alege, important este să vă simțiți bine în pielea voastră, să străluciți așa cum nu ați mai făcut-o niciodată. Profitați de momentele petrecute alături de cei dragi și bucurați-vă de fiecare zâmbet, de fiecare emoție, de fiecare lacrimă de fericire pentru noua viață pe care o începeți.

bride to be

incheiere

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply