Lifestyle, Look & Learn, Make-up & Stories

Emoțiile unui prim pas

Acum ceva timp am început seria #JoinTheAdventureOfAHealthyLifestyle și pentru că vreau să mă abat puțin de la a vorbi doar despre nutriție, detoxifiere, sport sau alte aspecte de genul acesta, m-am gândit să discutăm despre relația dintre toate acestea și tenul nostru, cu atât mai mult cu cât ieri am avut ocazia să vorbesc în fața unui grup de studenți ai Facultății de Medicină din Oradea despre cum un stil de viață sănătos implică și o piele sănătoasă, care va fi întotdeauna gata pentru un machiaj impecabil.

Cu toții știm că pielea reprezintă o suprafață receptorie extrem de vastă ca suprafață, care asigură o sensibilitate diversă, dar, în același timp, foarte vulnerabilă, mai ales când ne raportăm la zona feței. Orice modificare adusă în rutina zilnică, fie ea de ordin alimentar, fizic, psihic ori de altă natură, are efecte semnificative asupra tenului. Bineînțeles, modificările corecte și adecvate vor avea întotdeauna rezultate pozitive, dar cele haotice, improprii, nu vor face altceva decât să atragă după sine o serie interminabilă de probleme, de la deshidratare, cearcăne riduri și până la depigmentații severe și așa mai departe. Aici intervine ideea unui stil de viață sănătos. Însă trebuie să știm foarte bine că el nu reprezintă doar o alimentație corectă, mișcare și odihnă, ci și o îngrijire adecvată, mai ales a pielii.

Fiecare dintre noi ne dorim un ten curat, luminos, ferm, dar, de cele mai multe ori, facem foarte puțin pentru a obține astfel de rezultate sau chiar nimic. Ritualul de îngrijire este cel mai important pas către o piele impecabilă, care nu va ajunge niciodată să își arate vârsta odată cu trecerea timpului. Prin îngrijire nu mă refer doar la tratamentele care ni se efectuează la salon, ci și la ceea ce facem noi acasă zi de zi.

Există 3 pași esențiali pentru a desăvârși ritualul de frumusețe de acasă: curățare, hidratare, tonifiere. Știu că i-am mai pomenit și în alte articole, dar să știți că ei sunt cheia către ,,pielea de bebeluș” pe care ne-o dorim cu toții, deci trebuie să avem grijă să îi îndeplinim cu mare atenție și, evident, să folosim produse corespunzătoare tipului nostru de ten.

Curățarea implică folosirea unui demachiant (lapte, spumă etc.) și a unei ape micelare, care va îndepărta orice impurități începând cu sebumul și praful care se acumulează în pori și terminând cu eventuale urme de machiaj. Gelurile și spumele pentru curățare le-aș recomanda aproximativ de 2 ori pe săptămână. Au un efect foarte bun asupra pielii, dar, folosite în exces, pot să o usuce. Tonifierea se realizează cu ajutorul unei loțiuni tonice, care va lăsa o senzație plăcută, răcoritoare, dar și o textură foarte catifelată. Pentru o hidratare optimă, utilizați creme cu texturi lejere, în special dacă aveți tenul gras sau mixt. Astfel veți evita aspectul acela neplăcut de ,,față lucioasă”.

Ei bine, dacă urmați acest mic ritual cu strictețe, veți vedea că rezultatele vor apărea repede și chiar se vor menține. Nu mai vorbesc de faptul că, pe o piele îngrijită, chiar și cel mai simplu machiaj te face să strălucești!

Ieri am avut plăcerea de a participa la conferința ,,Rolul studentului medicinist în promovarea sănătății prin sport și nutriție”, unde, pentru câteva ore, am discutat despre relația dintre alimentație și ten și despre cum starea pielii noastre poate influența machiajul pe care îl alegem, fie că vorbim despre unul light, de zi sau de unul complex. A fost prima dată când am vorbit în fața unor oameni interesați de frumos și am încercat să le împărtășesc cunoștințele și experiențele mele. Sincer, a fost un sentiment copleșitor. E atât de emoționant să vezi că cei pe care îi ai în fața ta apreciază ceea ce faci și își doresc să afle mai mult. Eu am fost întotdeauna terifiată de faptul că voi ajunge să trebuiască să vorbesc în public, dar am înțeles că, vorbind și împărtășind cu ceilalți ceea ce îmi place, nu există dect emoțiile acelea care răsar pentru că îți dorești să dai tot ceai mai bun din tine, îți dorești să iasă totul bine, îți dorești ca cei care te privesc să simtă vibrația artei tale.

Pot să spun că, fără doar și poate aceasta a fost una dintre cele mai frumoase experiențe pe care le-am trăit, de când mi-am început călătoria în lumea machiajului. Și da, acesta e drumul pe care vreau să îl urmez în continuare, pentru că nu e nimic mai frumos decât să faci ceea ce îți place și să simți că aceasta e calea ta către fericire.

Pentru că întreg evenimentul a însemnat foarte mult pentru mine – începând cu fiecare pensulă aranjată în trusă, participantele care mi-au îmbrățișat ideile cu căldură, fiecare întrebare pusă pentru a afla ceva în plus și terminând cu atmosfera creată în jurul jocului de culoare – vă las câteva fotografii pe care, peste ani, sper să le privesc și să îmi spun că într-adevăr, acela a fost primul pas către omul care sunt astăzi.

 received_754451561395501

20170428_233207

20170427_102416(0)e

20170428_233048

20170427_104133_001e

IMG_20170427_190704_454

IMG_20170427_185921_564

Thanks to: Béla Lestyán – pentru fotografii; Krisztina Szabo – model

incheiere

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply