Look & Learn, Make-up & Stories

Burgundy Lids & Bold Eyeliner Tutorial | Now on YouTube!

Salut și bine v-am regăsit! Iată că suntem în prima zi de toamnă și tot ce pot să spun este că vara ce tocmai a trecut a însemnat o perioadă de multă muncă pentru o serie de proiecte foarte dragi mie, care vor începe din luna septembrie. În acest articol vă voi povesti câteva lucruri despre canalul meu de YouTube, care, pe parcursul verii a reprezentat un target în adevăratul sens al cuvântului, deoarece mi-am dorit să îi dau o nouă imagine, să îmbunătățesc formatul tutorialelor, astfel încât voi să aveți parte de cât mai multă informație.

Acum câteva săptămâni mi-am lansat intro-ul, o parte reprezentativă a videoclipurilor mele și de care sunt foarte mândră, căci vă introduce oarecum în lumea mea: jocuri de culori, texturi, produse atent alese și, bineînțeles, un artist care să le îmbine pentru a crea ceva unic.

Acum a venit momentul să vă prezint primul tutorial în noua formulă, în care, pe lângă explicațiile pentru realizarea machiajului, veți vedea detalii și despre tehnici, produse și accesoriile folosite. Îmi doresc ca aceste videoclipuri să vă aducă informații utile și să vă ajute să încercați cât mai multe lookuri alături de mine.

Pentru azi v-am pregătit un machiaj care anticipează oarecum venirea toamnei, nuanța centrală fiind un burgundiu foarte frumos, dar care, ne duce cu gândul și la vară totodată, prin intensitate și prin aspectul ușor glossy al fardului.

Primul pas, ca de fiecare dată, îl constituie pregătirea tenului pentru machiaj. Știți și din postările mele anterioare că pun accent foarte mare pe acest aspect, deoarece o piele curată și hidratată corespunzător constituie suportul optim pentru un machiaj care va rezista pe tot parcursul zilei sau evenimentului la care participați. Eu am folosit apa micelară cu ulei de argan de la Paese pentru curățarea tenului, iar ulterior loțiunea tonică din gama Aqua Genomics de la Bruno Vassari pentru a definitiva procesul.

Odată ce pielea este tonifiată, putem trece la primer. De data aceasta am optat pentru un produs destul de nou, Hydrobase under makeup, o bază de machiaj cu un conținut ridicat de vitamine, ingrediente active și peptide care hidratează instant tegumentul, oferindu-i strălucire și fermitate.

259b674257753bdbd76e882d4806e8ff

Este timpul să trecem cu adevărat la machiaj. Pentru realizarea bazei am folosit fondul de ten Liquid Powder Double Skin Matt în nuanța 10M, pe care l-am aplicat pe toată suprafața feței folosind o pensulă plată și ulterior un buffer pentru a întinde uniform produsul. Fiindcă vara tocmai se încheie și o mare parte dintre voi probabil s-au bronzat de-a lungul acestor luni, este necesar să acordăm o importanță foarte mare felului în care aplicăm fondul de ten, astfel încât să fie foarte bine întins în zone precum linia părului, cea a mandibulei sau lobul urechilor pentru a nu apărea diferențe de culoare inestetice.

1

Pentru zona cearcănelor am folosit două produse: Perfect Covering Concealer într-o nuanță de somon, pentru a neutraliza culoarea mai închisă prezentă în aria respectivă și Clair Brightening Concealer, pentru a ilumina zona. Le-am aplicat punctat, după care, prin mișcări de tapotare, am întins produsele cu ajutorul unei pensule din păr sintetic.

2

Un pas vital în realizarea corectă  a unui machiaj îl constituie fixarea acestuia cu ajutorul unei pudre. Există mai multe tipuri, însă cea pe care eu o recomand cel mai mult este pudra liberă. În acest tutorial am folosit High Definition Loose Powder, în nuanța Light Beige, pe care în zona ochilor am aplicat-o cu o pensulă de dimensiuni mici, astfel încât corectorul pus anterior să fie bine fixat, iar pe restul feței am tapotat pudra cu o pensulă mare, pufoasă.

3

Pentru accentuarea trăsăturilor, am utilizat paleta de contur în varianta 5, după care am încălzit puțin aspectul tenului cu ajutorul unui produs nou, Mozaic Bronzer, aplicat în zonele unde în mod obișnuit ne ating razele soarelui, precum pomeții, fruntea, extremitățile mandibulei etc.

Punctele de lumină sunt un pas cheie în realizarea unui machiaj, astfel că am ales un iluminator în ton cu perioada în care ne aflăm, având o tentă aurie. Este vorba despre Light Boom, în nuanța Champagne, pe care l-am aplicat pe vârful pomeților prelungit ușor spre tâmplă, pe arcada sprâncenelor, pe vârful nasului și pe arcul lui Cupidon (buza superioară).

5

Când vine vorba de machiajul ochilor, exact ca în cazul feței, avem nevoie de acel produs care oferă rezistență. Eu am folosit Eyeshadow Base, pe care l-am aplicat cu o pensulă sintetică pe toată suprafața pleoapei mobile, iar reziduul rămas pe pensulă l-am utilizat pe pleoapa inferioară.

ae60c26d572e982fc0a628e52c34092a

Pentru a da o formă frumoasă ochilor și în același timp, pentru a crește rezistența machiajului, am realizat un contur fin cu ajutorul unui creion maro, atât pe pleoapa superioară cât și pe cea inferioară,pe care l-am difuzat ulterior cu ajutorul unei pensule.

6

Creionul odată aplicat se fixează cu un fard maro roșcat, așezat pe pleoapă tot prin tapotare, ale cărui margini mă asigur că sunt bine difuzate cu ajutorul unei pensule de blending. În pliul pleoapei am folosit putin din bronzerul pe care l-am utilizat și pe față, datorită particulelor aurii foarte fine pe care le are în compoziție și care mă ajută să realizez un blending foarte curat.

7

8

Pentru a accentua și mai bine punctele de lumină, am aplicat o canitate suplimentară de iluminator pe zona arcadei și în colțul intern al ochilor, astfel machiajul căpătând dimensiune.

9

Până în acest moment am creat forma machiajului pe care ni-l dorim. Acesta poate fi un look de zi foarte fin și ușor de realizat, pe care îl puteți transforma în funcție de propriile preferințe. Asta am ales să fac și eu, iar acum a venit momentul să intre în scenă nuanța vedetă a lookului propus de mine în tutorial – un fard burgundy, pe care l-am aplicat inițial cu o pensulă plată pe toată pleoapa, iar ulterior cu degetul, doar pe centrul acesteia. Fiind un fard cu finnish glossy, care dă chiar impresia de wet, în momentul aplicării lui cu degetul, intensitatea pigmentului este mult mai mare. Același fard l-am aplicat și pe pleoapa inferioară cu o pensulă teșită, pentru a echilibra machiajul.

10

8b72565ef83eb765b80f98f234bcdf35

Fard Sparkle nr.427

Odată fardul aplicat, creează un efect foarte plăcut privirii, iar nuanța se potrivește tuturor tipurilor de ochi. Eu am ales să continui și să trec la următorul nivel, aplicând și eyeliner. Când vine vorba de eyeliner, puteți să vă jucați în funcție de preferințe cu forma, lungimea și grosimea liniei, dar, cel mai important aspect este să luați mereu în considerare forma ochilor voștri. În cazul meu, cu ochii deschiși, pleoapa nu este atât de mare încât să îmi permită să realizez o codiță foarte voluminoasă, ceea ce mă determină să prelungesc întâi spre exterior și abia apoi să urc cu codița propriu-zisă.  Pentru linia de tuș, am folosit Artliner , un eyeliner gel, pe care l-am aplicat cu o pensulă foarte subțire începând din colțul extern, de-a lungul liniei genelor. Personal, îmi place să aplic tuș și în colțul extern al ochiului, pe linia genelor inferioare, pentru a  crea efectul de cat eye și,  în același timp, pentru a creea un echilibru în cadrul lookului meu.

11

175a929a2075997b24ed6dade8e27ed1

Paese Artist – Artliner

Urmează definirea genelor cu mascara. Am folosit Lash Couture, întâi peria pentru alungire, iar apoi cea pentru volum.

13

Capitolul dediat sprâncenelor poate fi unul foarte vast, în funcție de preferințele pe care le aveți și de eventualele probleme întâlnite precum goluri, o formă neadecvată etc. În acest tutorial, nu am insistat foarte mult asupra lor, întrucât sprâncenele mele nu au probleme, prin urmare am folosit Brow Couture Pomade în nuanța Taupe, un produs cremos cu ajutorul căruia am desenat câteva fire cu o pensulă specială pentru sprâncene, după care am fixat firele de păr cu un gel, Brow Couture Gel, în nuanța Blonde. Dacă doriți să vedeți cum se realizează corect stilizarea sprâncenelor de la A la Z, vă invit să urmăriți tutorialul pe care l-am dedicat acestui subiect.

16

Ultimul detaliu – buzele. Fiind un machiaj în care accentul este pus clar pe zona ochilor și pentru că afară avem parte încă de temperaturi ridicate, am aplicat pe buze un balsam ușor pigmentat, pentru a asigura hidratarea acestora, dar și pentru a le da un aspect frumos și îngrijit.

Balm Lipstick nr. 3 – Fresh coral

59cd4e73bc12b04023343be044d63910

Iată lookul final:

1 7

9

Aici găsiți tutorialul pentru look. Nu uitați de like și de subscribe și ne vedem la videoclipul următor!

                                         

incheiere

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply