Lifestyle

Dietă sau stil de viață? | Join the Adventure of a #HealthyLifestyle

Agitație, multe ore de muncă, stres, mese haotice sau chiar sărite – acestea sunt doar câteva dintre cuvintele-cheie care caracterizează traiul din zilele noastre și credeți-mă că lista poate continua, însă, din păcate, tot cu părți negative. Cu toții ne dorim o viață cât mai lungă și activă, dar oare facem ceva util pentru a o avea?

Ei bine, da, ați ghicit, v-am pregătit un nout articol din seria #JoinTheAdventureOfAHealthyLifestyle, un articol care, prin ideile pe care le-am scris, îmi doresc să vă ajute să înțelegeți cât de important și, mai bine zis, cât de necesar este să facem ceva și pentru noi, pentru corpul nostru. Întotdeauna o persoană sănătoasă și echilibrată din toate punctele de vedere va privi fiecare zi cu alți ochi, va avea o stare de bine și orice problemă ivită se va rezolva dintr-o perspectivă nouă, chiar mai pozitivă.

În ziua de azi, noțiunea de stil de viață sănătos este tot mai accesată, aș îndrăzni să spun chiar exploatată, însă știm ce înseamnă el cu adevărat? Oare noi avem un stil de viață sănătos? 

 O parte dintre voi vor spune probabil că este imposibil de obținut. Într-adevăr, trecerea de la traiul relativ dezordonat la unul impecabil sau aproape impecabil este un proces destul de lung și necesită răbdare și înțelegere față de corpul vostru și,mai ales, față de reacțiile pe care acesta le are la schimbările la care este supus, însă nu este nicidecum ceva imposibil de realizat.

Odată cu toată ascensiunea tehnologică pe care o simțim din plin, au apărut tot mai multe informații despre ideea aceasta, dar, din păcate, la fel de mulți oameni o asociază cu dieta. Cu alte cuvinte, ajungem să credem că pentru a dobândi un stil de viață sănătos și, în special sub aspect fizic, trebuie să ținem mereu dietă. Total greșit! 

Eu personal consider dietele niște proceduri ce necesită foarte multă atenție, deoarece corpul nostru este în joc și felul în care acesta se modifică va avea efecte și în viitor și, bineînțeles, acestea trebuie să fie pozitive. Pe lângă asta, niciodată nu ar trebui să urmăm singuri o astfel de procedură, ci să apelăm cu încredere la specialiști – oameni care vor ști să stabilească ceea ce ni se potrivește, în primul rând în nutriție și mai apoi și în fitness, pentru a avea certitudinea că pașii pe care îi urmăm sunt corecți și ne vor conduce către rezultatele pe care fiecare dintre noi și le dorește.

Revenind la ideea principală a acestui articol, îmi place să spun că stilul de viață este practic suma alegerilor mărunte pe care noi le facem zi de zi. Cu toate că trecerea anilor este inevitabilă, nu putem neglija felul în care trec aceștia și cred cu tărie că oricine își dorește echilibru și fericire.

Așadar, alegerea stă în mâinile noastre. Un prim pas și poate cel mai important este să înțelegem că suntem foarte diferiți. De aceea, niciodată nu putem fi siguri că ceea ce recomandă o persoană, va avea același efect benefic și în cazul nostru. Trebuie să descifrăm părțile bune și cele mai puțin bune din viața noastră, să le aducem la un echilibru și, în același timp, să răspundem nevoilor corpului nostru, fără limite impuse și restricții obositoare, care nu fac altceva decât să ne determine să abandonăm poate chiar înainte de a începe.

Cred că întotdeauna va fi loc de mai bine, atât din punct de vedere fizic, cât și psihic și moral pentru că, nu trebuie să uităm că și aceste două aspecte contează enorm pentru a desăvârși starea de bine.

Pașii sunt simpli și la îndemâna oricui, trebuie doar să îți dorești să faci ceva pentru tine!

DSC_5774e

DSC_5806e

DSC_5799e

DSC_5816e

DSC_5848e

DSC_5827e

Photo: Béla Lestyán

incheiere

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply