Lifestyle

Sunt un om fericit

” You will be exactly as happy as you decide to be”

Uneori se întâmplă lucruri care poate nu îți aduc ceea ce îți dorești, iar tentația noastră, firească la urma urmei, este să spunem că uite, viața este nedreaptă cu noi și din cauza acelui ceva neîmplinit sau neobținut, noi nu suntem fericiți. Corect, nu-i așa?

Ei bine, știți ce este cu adevărat nedrept? Să gândim în acest fel. E adevărat că ceea ce ne dorim, fie că e un lucru palpabil, material ori ceva ce trece dincolo de fizic, o stare, un sentiment, contribuie la fericirea noastră, însă mi se pare că lumea aceasta a uitat să se bucure de “lucruri” mici și aici nu mă refer la obiecte sau bunuri materiale, mă refer la trăiri, la pași mici pe care îi facem fără să ne mai gândim neapărat la urmări, dar în final ajungem cu zâmbetul pe buze.

LRM_EXPORT_20180618_093422

Din toată alergătura asta pe care o vedem zilnic în jurul nostru și chiar în propria viață, dintre zecile de griji și situații neplăcute care apar și pe care trebuie să le rezolvăm, pierdem și momentele menite să ne scoată puțin din cotidian. De ce să alegem să trăim o viață limitată de griji și de tristețe? De ce să fim atât de concentrați pentru a căuta răspunsuri și soluții și să omitem ceea ce se află deja chiar în fața noastră?

LRM_EXPORT_20180618_094013

Am citit undeva că noi ar trebui să avem o bucurie se copil, adică să nu căutam motive, pentru că până și acele motive ar putea să dispară la un moment dat. Și sincer, cred că e adevărat. Nu este parcă mai frumos totul când se întâmplă într-un mod spontan? Neașteptat? Minutele petrecute îmbrățișând o persoană căreia i-ai dus dorul și poate nu ai apucat să îi spui, așa că ai strâns-o pur și simplu la piept, un ,,te iubesc!” spus din suflet pe fugă cu două secunde înainte de a pleca, un zâmbet mare, adus de o  surpriză făcută de oameni dragi, un apus de soare superb pe care l-ai prins fiind pe drum și te oprești să vezi cum cerul se joacă în culori nemaivăzute și realizezi că universul creează atâtea clipe unice de care merită să te bucuri fără niciun gând, fără regretul că poate nu termini ceea ce aveai de făcut sau că nh ajungi la timp la destinație.

LRM_EXPORT_20180618_093611

Lista ar putea continua și cel mai frumos e că ea se continuă altfel pentru fiecare dintre noi, fiindcă noi singuri alegem cât de fericiți să fim și cum lăsăm totul din jurul nostru să contribuie la fericirea noastră.

IMG_20180618_091758_417

Mie îmi place să cred și chiar simt că într-adevăr sunt un om fericit. Fericirea se ascunde în noi, în felul în care alegem să înțelegem ceea ce avem în jur, în culorile pe care le dăm vieții și, mai mult decât atât, noi alegem cum să o dăm mai departe.

Eu sunt fericită. Tu?

 DSC_5788-2

incheiere

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply