Lifestyle

Meet & Talk: anti-aging secrets | #ÎmpreunaPentruDenisa

”Love YOURSELF enough to live a healthy lifestyle!”

De fiecare dată când particip la un eveniment, îmi dau seama că, indiferent că vorbim despre frumusețe, sănătate, stil de viață, vom avea mereu de învățat ceva nou, de împărtășit experiențe cu cei din juri, de cunoscut oameni, caractere, cu care avem pasiuni sau țeluri comune.

Așa a fost și la Meet & Talk: anti-aging secrets, un eveniment dedicat sănătății și stării de bine, care a avut loc joia trecută și care a reunit invitați speciali, expozanți de seamă și persoane interesate, pentru a dezbate împreună un subiect de actualitate, chiar controversat ca să zic așa, secretele longevității – ce trebuie să facem pentru a avea mereu un stil de viață echilibrat.

Trăim într-o lume atât de precipitată, suntem toți într-o fugă continuă, vrem să ne ridicăm la standardele pe care ni le impune societatea, vrem să facem totul astfel încât ziua de mâine să fie mai bună, dar ne gândit doar la detaliile materiale, fizice, palpabile. Uităm de noi ca persoane, ca suflete,  uităm de organismul nostru, care ne dă semne uneori că poate ar fi vremea să schimbăm ceva. Am început acest articol cu un motto care mie, personal, mi-a dat mult de gândit: Iubește-te suficient de mult pentru a trăi un stil de viață sănătos. Altfel spus, noi punem totul mai presus de noi înșine și de aceea uităm ce înseamnă echilibru, apar diferite probleme cărora nu le înțelegem cauza, chiar dacă, undeva în interiorul nostru știm: nu am avut grijă de ceea ce este mai important – propria noastră persoană. În momentul în care descoperim ce înseamnă de fapt să ne iubim pe noi, realizăm că există lucruri pe care e necesar să le facem și pe care ajungem să ne dorim să le facem, pentru a avea un trai mai bun. Și aici nu mă refer la partea materială, mă refer la sănătatea noastră fizică, psihică, morală.

Pentru mine, asta înseamnă longevitate: să știi cum să îți protejezi trupul, mintea și sufletul astfel încât să trăiești echilibrat. Despre echilibru, atât fizic, cât și emoțional, am învățat și la acest eveniment. Mama a susținut prezentarea intitulată Secretele longevității, fiind invitatul special al serii și mi-am dat seama că oricât ai auzi lucrurile acelea, întotdeauna vei descoperi ceva nou.

Meet&Talk: anti-aging secrets a reunit expozanți care, prin produsele lor, au contribuit la conturarea ideii de stare de bine, de corp sănătos. Beauty’s Code a fost organizatorul principal al Meet& Talk: anti-aging secrets, încă un eveniment care a pus Oradea pe harta orașelor în care oamenii descoperă importanța cunoașterii și adoptării unui stil de viață echilibrat, contribuind semnificativ la industria frumuseții întrucât reprezintă un brand de cosmetice organice handmade.

Pentru mine însă, acest eveniment a avut o semnificație aparte. A fost primul eveniment când nu am vorbit despre make-up sau îngrijirea pielii, nici nu am realizat vreo demonstrație. Mi s-a oferit invitația de a fi gazdă și de a prezenta întregul program. Emoțiile au fost mari, pentru că îmi doresc întotdeauna să fiu cea mai bună în ceea ce fac, însă m-am bucurat șă fiu eu acolo pentru invitați și pentru participanți. Ca make-up artist și totodată stundetă la medicină, nu pot să spun decât că m-a bucurat invitația de colaborare, întrucât mi se pare esențial să înțelegem că frumusețea, sănătatea, starea de bine, toate sunt elemente care ne caracterizează stilul de viață și care influențează direct, deci este de datoria noastră să cunoaștem pașii pe care îi avem de urmat pentru a găsi cheia către echilibru.

Mai mult decât atât, am încercat să transmit un mesaj, care, de fapt, a stat și la baza evenimentului. Este vorba despre Denisa Lăzău, o tânără de 24 de ani, care la vârsta de 13 ani a primit diagnosticul de leucemie acută limfoblastică. În urma unor cure de chimioterapie și radioterapie, a reușit să învingă boala după 3 ani, însă, ulterior, a avut loc o recidivă. În anul 2015, după o a doua recidivă a bolii, a urmat un transplant aploidentic de măduvă de la mama ei.  Din păcate, acum un an a avut loc o a treia recidivă, în cazul căreia a încercat tratamente cu imunoterapie și chimioterapie, însă fără rezultate remarcabile.

În prezent este în Italia, dar medicii de acolo  au ajuns în punctul în care nu mai au variante terapeutice. Au luat legătura și cu alți medici din alte clinici din Italia, dar au primit aceleași răspunsuri. Boala este în progresie și nu mai poate să aștepte. Îi este tot mai greu din toate punctele de vedere și este nevoită să caute și alte soluții. Varianta  pe care a gasit-o este în America, la clinica John Hopkins,  dar are nevoie de 200.000 de dolari.

Denisa este o luptătoare și de aceea merită ajutorul nostru.  Ea și-a dorit sa urmeze Facultatea de Medicina, deoarece visul ei este să devină medic hematolog, dorindu-și să ajute cât mai mulți oameni aflați în suferințe similare. Haideți să fim și noi parte din visul ei și să o ajutăm să îl îndeplinească. Orice donație este un pas pentru viață! 

Mai jos găsiți conturile unde puteți face donațiile. Nu uitați că fiecare bănuț o aduce pe Denisa mai aproape de un tratament care să îi asigure o viață normală!

denisa

Personal, m-am bucurat foarte mult să fac parte dintr-un eveniment care, dincolo de importanța optimizării stilului de viață, a avut un scop nobil. Inițiativei noastre de a o ajuta pe Denisa i s-au alăturat și sponsorii evenimentului: Beauty’s Code, Vogue Center, Alpa Est, Bijuteria Diamant, Gossip Studio, Ferma Florian, DoTerra, Laboratorul Cosmeceutica, Drogheria Naturmedica.

Vă las aici câteva din fotografiile realizate pe parcursul serii. Și nu uitați: descperiți ce înseamnă iubirea de sine pentru a înțelege ce înseamnă să te străduiești pentru a avea un stil de viață sănătos!

DSC_5592

DSC_5610

DSC_5634

e1

e2

e3

e4

e5

e6

DSC_5657

DSC_5682

Photo: Dennis Durne, Béla Lestyán, Marius Sime

incheiere

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply