Beauty, Lifestyle

FRUMUSEȚE ȘI ÎNCREDERE

,,Fie că e vorba de o casă, fie de stele, fie de pustiu, ceea ce le dă frumusețe rămâne nevăzut” – Antoine De Saint-Exupery

În ultima perioadă am simțit nevoia să scriu mai mult despre frumusețe, despre ceea ce înseamnă ea cu adevărat, dincolo de orice tipare care ni se impun zi de zi, dincolo de ceea ce reprezintă ideea de fizic, de înfățișare. Frumusețe pură și nimic mai mult. Am ales un citat cu care să încep și nu întâmplător. De multe ori stau și mă întreb dacă eu știu într-adevăr ce e frumos, dacă pot să îmi aleg un lucru, o persoană și să spun ,,uite ce frumoasă e!”. Cred că fiecare dintre noi este capabil, dar nu pentru că ne bazăm doar pe ceea ce vedem. Este vorba despre acel ceva ce depășește barierele vizualului, palpabilului. Uite așa spunea și Exupery, ,,ceea ce le dă frumusețe rămâne nevăzut”. Și da, este cât se poate de real. Întrebarea este ce se ascunde oare în acel nevăzut?

Ei bine, aș vrea să vă propun ceva. Alegeți o zi în care să mergeți undeva, într-un loc care vă place foarte mult, de exemplu undeva în natură. Lăsați-vă înconjurați de liniștea care domină peisajul, închideți ochii și simțiți fericirea care vă cuprinde. Acel nevăzut pe care l-am pomenit este sufletul, cel care ne permite să creionăm atâtea și atâtea amintiri minunate, visuri pe care vrem să le transformăm în realitate. Mai mult decât atât, el ne ajută să distingem frumusețea din lucrurile pe care le vedem prin sentimentele pe care le sădește. Și, poate unul dintre cele mai importante sentimente este încrederea: încrederea în sine, în propriile idealuri, în trăirile tale. În momentul în care alegi să privești totul cu încredere, vei vedea că lumea ta capătă forme noi, îi vei înțelege frumusețea în adevăratul sens al cuvântului.

Mi s-a întâmplat de multe ori să întâlnesc persoane care pășesc zi de zi cu reținere, gândindu-se și așezând mereu în fața lor idei, trăsături pe care le cataloghează ca defecte. Fetelor, am mai spus-o și o voi spune mereu, frumusețea nu înseamnă o față perfectă, fără niciun coș sau fără riduri, un machiaj impecabil, proporții de genul 90-60-90, haine dintre cele mai scumpe sau cine știe ce alte accesorii de acest fel. Îmi doresc să înțelegeți că fiecare dintre noi are și părți bune și părți mai puțin bune, iar un pas definitoriu în această viață este să ajungem să învățăm cum să punem în valoare tot ce avem mai bun. Aici intervine încrederea de care vă vorbeam. Dați-mi voie să vă spun ceva.

Sunteți frumoase dimineața, când vă treziți brusc de la alarma telefonului, cu părul ciufulit și tot ce vă doriți este o ceașcă mare de cafea pentru a vă începe ziua.

Sunteți frumoase și atunci când trebuie să ajugeți repede la muncă și nu apucați să vă machiați, luând repede în mână doar un luciu de buze care să salveze lookul, chiar dacă poate aveți senzația că lumea vă va spune că nu sunteți aranjate. Credeți-mă, fiecare fată are zile în care nu se machiază. Nu e gaură în cer.

Sunteți frumoase și seara, când după o zi lungă, plină de treburi de rezolvat și întâlniri contra-cronometru, ajungeți acasă și renunțați la pantofii cu toc în favoarea unei perechi confortabile de papuci și a unei căni de ceai. Scăpăm și de machiajul de peste zi, bineînțeles.

Sunteți frumoase și atunci când alegeți să vă simțiți bine și să petreceți puțin timp pe care să îl dedicați vouă: fără ținute office, fără probleme de rezolvat și ședințe lungi, doar voi, un film bun și o mască hidratantă pentru față.

Sunteți frumoase și atunci când  zâmbiți larg și radiați de fericire, lăsându-i pe ceilalți să ia câte puțin din bucuria voastră și pentru ei.

Lista ar putea continua, însă vreau să vă las pe voi să o faceți. Mai ales acum, că 8 Martie este aproape, găsiți un moment pe care să îl dedicați vouă, un moment în care să uitați de tot ce înseamnă griji și să vă spuneți cu încredere SUNT FRUMOASĂ!

Frumusețea asta pe care o amintim cu toții atât de des se ascunde în priviri, în zâmbete, în lacrimi, în vorbe, iar atunci când avem încredere în noi, o putem descoperi cu adevărat!

LRM_EXPORT_20170304_113256

martie3

20170304_122838

martie1

martie9

incheiere

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply