Beauty, Lifestyle

Să mai credem în frumos?

Lumea noastră este pusă sub semnul unei alergări continue între grijile cu care ne confruntăm zi de zi și amalgamul de întrebări pe care ni le punem, străduindu-ne să găsim soluții pentru fiecare în parte, având speranța că mâine vom avea parte de ceva mai bun.

Mergem pe stradă și urmărim cu privirea oameni, întâmplări, caractere care apar, punându-ne pe gânduri. De multe ori, încercăm să căutăm acel ceva care să ne facă ziua altfel, care să ne aducă zâmbetul pe buze. Într-un fel, căutăm frumosul, dar oare chiar există? Mai putem crede în frumusețe?

Ei bine, fiecare dintre noi știe să privească în jur și să spună ce i se pare frumos – lucrurile, faptele, persoanele pe care le admirăm sau măcar felul în care ne imaginăm că am vrea să fie. Margaret Wolfe Hungerford spunea că ,,Frumusețea este în ochii celui care privește”, însă cotidianul nostru este într-o continuă transformare – apar și dispar tipologii și ochii noștri trebuie să se adapteze noilor etichete impuse, mai mult sau mai puțin de trenduri.

Oare ce s-a întâmplat cu acel frumos pe care îl vedeam în fiecare răsărit de soare, în petalele florilor, în zâmbetul oamenilor? Unde e frumosul pe care îl simțeam când spuneam ,,te iubesc!” sau ,,îmi e dor”? Realitatea nu este tocmai veselă, pentru că societatea ne direcționează viziunea doar către latura fizică, îndepărtând aproape total moralul.

Stai în fața oglinzii, analizându-ți fiecare centimetru din corp, întrebându-te cum ar fi dacă ai schimba aici, aici, acolo, dincolo…Și uite așa ajungi să pierzi ceea ce ți-a fost încredințat, acel ceva care te face unică.

Fetelor, frumusețea nu înseamnă o față fară nicium coș sau fără riduri, un machiaj perfect, mărimi de genul 90-60-90 sau haine dintre cele mai scumpe. Poate vi se pare ciudat să spun că ea vine din interior. Cel mai probabil ați mai auzit-o, însă, credeți-mă, fiecare suflet pe care aveți ocazia să îl descoperiți, fiecare lucru pe care îl vedeți este frumos prin felul în care vă schimbă viața, doar pentru că face parte din ea. E minunat să privești un zâmbet și să simți cum fericirea te cuprinde și pe tine.

Eu, tu, fiecare dintre noi este unic prin felul de a fi, de a privi tot ce se întâmplă în jur, prin felul de a simți și de a se face simțit. Cu alte cuvinte, aș spune că tocmai în această unicitate trebuie să descoperim adevăratul motiv pentru care să credem că frumusețea există.

Mai ales acum, că urmează luna martie – luna femeii, vă sfătuiesc să încercați să rupeți măcar puțin din timpul pe care îl lăsați pradă grijilor și oferiți-vă un moment în care să fiți doar voi cu voi. Priviți atent și căutați să vedeți ca dincolo de orice aparență fizică, frumusețea face parte din viața noastră. Trebuie doar să o înțelegeți.

Pentru mine, frumusețea se ascunde în fiecare moment de bucurie.

Voi mai credeți în frumos?

IMG_20161225_185029_836

IMG_20170127_215846_627

IMG_20161025_140343

IMG_1286

IMG_20170324_220238_669

IMG_20170416_202615_847

incheiere

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply