Look & Learn, Make-up & Stories

My signature look | soft version

Salut și bine v-am regăsit! După o vară lungă (să zicem), în care cu toții ne dorim să ne tragem sufletul măcar puțin pentru a putea mai apoi să ne stabilim pașii pe care îi avem de urmat în ultima parte a anului, mă bucur să vă scriu și să vă spun că de azi începe o nouă etapă a blogului meu. V-am pregătit multe surprize pe care abia aștept să le împărtășesc cu voi, aici, și cum am putea începe dacă nu cu un articol despre machiaj?

Acum ceva timp v-am spus că îmi doresc să lansez o serie de look post-uri, în care să abordez diferite stiluri de machiaj, pe care să le parcurgem pas cu pas. Ei bine, azi am revenit cu al doilea look post, după cel cu machiajul de vară, dar într-un alt format. Pentru că știu că detaliile tehnice sau micile trucuri se învață mai ușor atunci când urmărești execuția în timp real, m-am gândit să vă arăt fiecare etapă a machiajului sub forma unui mic video, însoțit de detaliile aferente. So, let’s start!

Dacă tot avem vibe-ul acesta pozitiv, pentru noi începuturi, azi am ales ceva diferit și anume să îmi fac machiajul mie, nu să folosesc un model, pentru că, privind din perspectiva voastră, cred că puteți înțelege mai bine văzându-mă pe mine folosind si explicând tehnicile respective sub forma automachiajului.

My signature look, pentru că acesta este machiajul pe care l-am pregătit pentru voi, este genul acela de make-up care se potrivește atât pe timpul zilei, dar poate fi adaptat și pentru un eveniment de seară sau o ieșire în oraș, odată ce îi adăugăm câteva detalii. Varianta soft pe care o veți vedea în rândurile ce urmează vă asigură un look de efect și ușor de realizat, dar, în același timp, și foarte rezistent. Let’s see how it’s made!

Înainte de a începe machiajul propriu-zis, mi-am pregătit pielea cu ajutorul unui demachiant și al unei loțiuni tonice, după care am aplicat un strat subțire de cremă hidratantă, care să îmi protejeze pielea. Nu uitați, cei 3 pași esențiali pentru un ten curat și frumos: curățare, tonifiere, hidratare.

După ce am lăsat crema aproximativ 5 minute să acționeze, am trecut la aplicarea unei baze matifiante. Tenul meu este unul mixt, prin urmare zona T (frunte, nas, bărbie, pomeți) este cea unde am nevoie să folosesc un produs care să diminueze aspectul lucios care ar putea să apară din cauza sebumului.

                       

 

Îm cazul meu, îmi place să aplic întâi primerul de față, pe care să îl las să acționeze cel puțin 5-6 minute, timp în care eu mă ocup de zona ochilor. Aceasta este, de fapt, tehnica americană de lucru, care, atunci când ne referim la tipuri de piele care au nevoi mai speciale, este de mare ajutor. Pe lângă asta, ea este adecvată și persoanelor care nu doresc să aibă grijă ca fardul să nu murdărească zona de sub ochi atunci când se întâmplă să cadă.

Odată primerul matifiant aplicat, am trecut la pleoape, bineînțeles, întâi tot cu o bază. Indiferent că vorbim despre un machiaj de seară sau de unul de zi, cum este acesta, eu recomand folosirea unei baze pentru că nu doar că oferă o mai bună aderență a fardurilor, ci și întărește pigmenții. Dacă nu doriți să folosiți o astfel de bază, puteți aplica o cantitate mică de fond de ten, pe care să îl fixați cu o pudră translucidă. Eu am folosit o pensulă din păr sintetic, însă se poate aplica și cu degetul. 

Tips&Tricks: 
surplusul care rămâne pe pensulă îmi place să îl folosesc pentru pleoapa inferioară, astfel machiajul se va fixa foarte bine și în acea zonă.

 Pentru a pregăti și mai bine zona pentru produsul pe care urmează să îl aplic, am folosit un creion maro, cu ajutorul căruia am creat câte o linie fină atât pe pleoapa superioară, cât și pe cea inferioară, la baza genelor în ambele cazuri, linii pe care le-am estompat apoi cu ajutorul unor pensule. Astfel, prin conturul realizat, am dat și intensitate privirii. Tips&Tricks: pe pleoapa inferioară am creionat doar în colțul exterior, de unde am tras produsul și către restul suprafeței cu o pensulă.

                     

Acum putem trece la detaliul care face acest machiaj ușor atipic pentru unul de zi. Peste creionul estompat anterior, voi folosi unul dintre pigmenții din seria nouă Pure Pigments de la Paese și anume Pearly Peach, o nuanță de roz piersiciu, aplicată prin tapotare cu o pensulă plată. Același pigment l-am folosit și pe pleoapa inferioară, de data aceasta cu o pensulă cu vârful liniar. Pentru a fi sigură că totul este estompat corect, am realizat blendingul cu 2 pensule: una mai moale și mai mare inițial și, după aceea, cu una de tip creion, mai mică, pentru ca totul să fie foarte precis.

                       

Dată fiind nuanța foarte blândă a pigmentului, mi-am dorit mai multă intensitate și de aceea am folosit un creion negru cu care am conturat ușor ochii, având grijă ca în urma blendingului, la baza genelor să se observe un soft smokey, foarte de efect.

                         

Pe arcadă am aplicat un fard perlat din colecția Opal, pe care l-am estompat cu grijă  înspre pigment, ca să creez o trecere foarte fină între cele două produse.

Următorul pas: mascara! My all-time-favourite, Adore 3D, pe care îl aplic în 2 straturi, insistând întotdeauna la rădăcină, astfel încât vârfurile nu vor fi prea încărcate.

                         

Ca tușă de final pentru zona ochilor, am păstrat fardul Diamond Trio, cu care am dat luminozitate colțului intern, folosind o pensulă creion de dimensiuni mici.

                         

Și acum, next step: machiajul feței. Vom începe cu fondul de ten. Cel folosit de mine este unul matifiant, cu o acoperire destul de mare și îl întind cu o pensulă pentru a fi sigură că pielea nu va arăta prea încărcată. Întotdeauna prefer să aplic un prim strat mai subțire pe toată fața și mai apoi să revin cu produs acolo unde este nevoie. Tips&Tricks: pentru a obține o acoperire mai mare, utilizați mișcări de tapotare.

În cazul micilor imperfecțiuni (coșuri, depigmentări etc.), folosesc un corector într-o nuanță apropiată de cea a fondului de ten, pe care îl aplic cu o pensulă sintetică mică, doar în punctele respective.

                         

În zona cearcănelor, am realizat corecția cromatică cu ajutorul produsului Clair Perfect Covering Concealer, într-o nuanță somon, optimă pentru a estompa culoarea din acea zonă. Pensula folosită este din păr sintetic, iar mișcările sunt tot de tapotare.

                   

Fixarea produselor cremoase este esențială pentru ca machiajul să fie unul rezistent și să arate bine pe tot parcursul zilei, iar pentru acest pas eu am optat pentru o pudră translucidă  din orez, foarte ușoară și, totodată, matifiantă, insistând în zona de sub ochi cu o pensulă mai mică, pentru a evita apariția liniilor fine.

                         

Întotdeauna mi-a plăcut să îmi accentuez pomeții, așadar am ales și aici să folosesc o paletă de contouring, pentru a-mi defini trăsăturile. Alături de pudra bonzantă, am ales și un blush, tot cu o tentă ușor bronzy, care să completeze lookul.

                         

Pentru final am păstrat 2 zone care pot influența total lookul: sprâncenele și buzele. Eu am norocul ca sprâncenele mele să fie dese și atunci nu au nevoie decât să fie bine aranjate firele, iar pentru buze am ales un gloss nude, foarte natural, potrivit pentru a fi purtat pe timpul zilei. Tips&Tricks: înainte de gloss, puteți folosi un creion de buze într-o nunață apropiată de cea naturală, iar după aplicarea luciului aspectul buzelor va fi unul mai puternic.

Și iată lookul final:

LRM_EXPORT_20170923_130934

LRM_EXPORT_20170923_131021

LRM_EXPORT_20170923_130820

În curând, un nou look. See you next time!

Produse și accesorii utilizate pentru realizarea lookului:

Skincare: Bruno Vassari

Aqua Genomics Gentle Cleansing Milk – demachiant

Skin Comfort Refreshing Toner – loțiune tonică

Aqua Genomics Sorbet Light – cremă hidratantă

Make-up – Paese Cosmetics:

Mattifying Make-up Base – bază matifiantă pe bază de silicon

Eyeshadow Base + pensula Roubloff Vo10

Eyepencil – dark chocolate, black – creioane de ochi cu vitamina C + pensulele Paese 11 și 11P

Pure Pigments – Pearly Peach + pensula Paese 10P

Adore 3D Lash Mascara – mascara cu efect 3-in-1 – separă, alungește  și îngroașă genele

Fard Opal 236

Fard Diamond Trio 700 + pensula Paese 12P

Liquid Powder Double Skin Matt – nr. 10M –  fond de ten matifiant, destinat tenului gras sau mixt + pensulele Roubloff Up22 și Paese Blending Brush nr.3

Clair Perfect Covering Concealer – nr.6 – corector cremos cu putere mare de acoperire + pensula Roubloff Ho12

Rice Powder – pudră pulbere de orez + pensula Roubloff Go22

Paletă de Contouring –  varianta 4 + pensula Paese 4P

Blush with Argan Oil – nr. 44 + pensula Paese 4

Lip Pencil – nr.10 – creion contur de buze

Art Lipgloss 418

Pensule pentru blending în zona ochilor: Roubloff Kc06 (pentru pleoapa inferioară), Kc07 (pentru pleoapa superioară), Mac 206, Paese 8P.

Pentru aplicarea pudrei în zona de sub ochi – Roubloff Fo10c

incheiere

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply