Lifestyle

Spune “Te iubesc!”

“I love you more than I have ever found a way to tell you.”

Azi este 14 februarie. Am ieșit din casă și, mergând pe stradă, în încercarea de a ma feri de ploaia măruntă, nu am putut să nu remarc totuși oamenii care treceau în grabă pe lângă mine, ținând în mână buchete de flori ample sau chiar și un simplu fir de trandafir. Știu că am mai scris pe tema asta, însă chiar avem nevoie de o zi anume pentru a ști că iubirea există și face parte din viețile noastre? De ce trebuie să existe o zi anume în care să îți amintești să dăruiești ce ai mai frumos în suflet?

Poate că pare răutăcioasă remarca mea sau poate că unii dintre voi nu vor fi de acord cu părerea mea. Nu trebuie să o faceți. Fiecare dintre noi este unic și cred că asta ne ajută uneori să înțelegem situații pe care, aparent, le-am crede corecte din punctul nostru de vedere.

Întotdeauna am fost o persoană care a pus emoțiile mai presus de orice. Nu știu dacă este neaparat bine sau, din contră, rău. Probabil că nu voi afla niciodată adevărul. Au fost situații când mi-aș fi dorit să nu fiu așa, să pot să nu fiu influențată de ceea ce simțeam și să privesc înainte sau situații când mă gândeam că dacă m-aș fi implicat și mai mult, poate că lucrurile ar fi stat cu totul altfel… Acesta e jocul în care viața de provoacă să intrăm, un joc al trăirilor care se nasc în sufletul nostru, un joc al fricii de a nu rani și de a nu fi rănit sau de a nu dezamăgi și de a nu fi dezamăgit, un joc al cărui scop este, de fapt, ziua de mâine, viitorul la care ne gândim și pe care încercăm să îl construim din dorințe pure.

 Nu sunt singura care are o astfel de gândire. Sunt sigură. Dar, mi-am dat seama, de-a lungul timpului, că odată ce introduci teama în joc, ai șanse foarte mari să pierzi: îți pierzi încrederea în tine și în forțele proprii, îți pierzi încet, încet sentimentele, dar, cel mai important, pierzi acea persoană căreia nu mai apuci să îi dezvălui ceea ce simți, iar acesta este unul dintre cele mai dureroase momente.

Recunosc că mereu mi-a fost greu să spun lucrurilor pe nume, dar am înțeles că, odată ce ți-ai luat inima în dinți, indiferent de ce s-ar întâmpla, vei ști că ai încercat. Acesta este motivul pentru care vă scriu azi.

Lăsând la o parte orice tradiții sau sărbători, mi-aș dori ca toți oamenii să învețe să spună te iubesc! mai des. Mâine, când nu va mai fi Valentine’s Day, oprește-te din lucru, din toată alergătura asta zilnică ce a ajuns să ne domine și hai să fim recunoscători pentru faptul că iubirea există în viețile noastre sub atâtea forme extraordinare. Ia telefonul în mână și scrie pur și simplu “te iubesc!” celui sau celei de care îți este dor. Eu îndrăznesc să cred că, lăsând emoțiile să își facă loc în traiul pe care îl condamnăm atât de mult la monotonie și supărare, am fi mai fericiți și împliniți.

Scriam mai devreme că suntem unici și cred că dragostea e cea care ne dă această trăsătură cu adevărat. Ne face să zâmbim într-un fel cum nu obișnuiam înainte, ne face să tremurăm de emoție, ne face să visăm la îmbrățișări prelungite la nesfârșit, când ne imaginăm că nimeni și nimic nu ne poate umbri fericirea, ne face să avem în ochi o sclipire aparte, din care se citește amalgamul de emoții care ne copleșesc atunci când ne luăm de mână și privim cerul în infinitul său, gândindu-ne la ce va aduce ziua de mâine, însă orice ar fi, important e că vom fi împreună.

Iubirea înseamnă secunde, minute, ore, momente, care însumate dau fericirea ce se simte în doi. Indiferent ce zi ar fi, spune “te iubesc!” și lasă orice urmă de frică sau de supărare să dispară.

Nu uita că unicul lucru care ne aparține cu adevărat este dragostea pe care o dăruim!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply