Look & Learn, Make-up & Stories

Primul meu masterclass | Holiday Glam Make-up Tutorial

,,Fiecare femeie merită să strălucească”

E deja ultima lună a lui 2017, e perioada sărbătorilor, când ne îndreptăm gândul către cei dragi poate mai mult decât reușim pe parcursul anului, pentru că lumea noastră e pusă sub semnul unei alergături continue între grijile zilnice și rezolvările lor, iar printre aceste targeturi pe care ni le impunem, uităm să strecurăm și câte un moment în care să ne deschidem sufletul către o persoană, să zâmbim cald, să spunem acel ceva pe care nu am reușit să îl mai spunem de mult timp…

În curând se va împlini un an de când am lansat acest blog, iar în toată această perioadă sunt mândră că am abordat subiecte cu tematici diferite, încercând oarecum să vă aduc mai aproape de viziunea mea. Am scris despre sănătate, machiaj (bineînțeles), realizări personale, trăiri, emoții mai mult sau mai puțin bune, dar am scris și despre frumusețe, aceea pe care fiecare dintre noi trebuie să o descopere. Despre ea vreau să vă vorbesc și acum, dar puțin altfel.

Zilele trecute am avut Holiday Glam Masterclass, primul masterclass pe care l-am conturat și susținut eu, după propriile-mi reguli și după propria imaginație. Fiind vorba de perioada sărbătorilor, de care pomeneam adineaori, am vrut să mă adresez doamnelor și domnișoarelor care poate nu apucă să apeleze la un specialist, sau care chiar își doresc să învețe singure cum să realizeze un astfel de machiaj, de ocazie să îi spunem. La începutul acestui articol am așezat o frază la care țin foarte mult: ,,Fiecare femeie merită să strălucească”. E un mesaj pe care îmi doresc să îl țineți și voi minte. Nu e vorba de un anumit moment al zilei, de un eveniment sau de orice altceva pentru care să vă pregătiți. E vorba de voi pur și simplu, de personalitatea fiecăreia, e vorba de frumusețea aceea de care vă spuneam că trebuie să o descoperiți înăuntrul vostru. Ea vă dă strălucirea pe care să o purtați cu mândrie, ea vă face să radiați de încredere, să spuneți că Da, merit asta!

IMG_20171214_212142_710

Machiajul este un mod prin care ne punem în valoare trăsăturile. Îmi crește sufletul de bucurie când privesc o femeie care îmi poartă machiajul și o  văd că se uită în oglindă încrezătoare. E cea mai mare realizare a mea ca artist. Asta am încercat să subliniez și pe parcursul masterclassului. Nu contează tipul de make-up pe care îl alegem, ci contează să fim noi însene și să avem încredere în noi, în frumusețea noastră.

Tocmai pentru că suntem diferite, nu doar prin felul de a fi, ci și prin trăsăturile pe care le avem și, țineți minte, asta este ceea ce ne face unice, am abordat 2 tipologii: un ten normal și unul matur. Machiajul tenului matur este un subiect destul de evitat, pentru că o astfel de tipologie necesită o îngrijire și o serie de proceduri tipice, dar, cum spuneam, fiecare femeie merită să strălucească, indiferent de vârstă.

LRM_EXPORT_20171214_213948

Holiday Glam ne trimite cu gândul la finețe, originalitate, delicatețe, o senzualitate subtilă, cu alte cuvinte un machiaj de seară în adevăratul sens al cuvântului. Mi-am propus ca înainte de Crăciun să vă prezint 3 look-uri complete pe care să le puteți încerca fiecare dintre voi și chiar adapta în funcție de preferințe, iar cel realizat la masterclass este primul din serie. Mai jos găsiți un video cu machiajul ste-by-step și inclusiv explicațiile aferente, iar la finalul articolului aveți lista de produse utilizate, precum și câteva fotografii cu lookul final! Keep on reading!

Cuvântul-cheie în realizarea unui machiaj glamour este rezistența. De aceea, primul pas pe care trebuie să îl urmăm este pregătirea tenului cu cele 3 etape esențiale de care v-am mai pomenit aici, pe blog, și anume demachiere, tonifiere, hidratare. O piele curată și bine hidratată va oferi aderența optimă pentru produsele de machiaje aplicate. Pentru partea de hidratare, vă recomand să folosiți un ser și nu o cremă, deoarece crema are nevoie de un timp de acțiune mai lung, pe când un ser precum cel cu acid hialuronic folosit de mine în tutorial se absoarbe repede și sunteți gata de make-up.

Uneori, pielea poate prezenta diferite probleme – depigmentări, pustule, comedoame etc. și în aceste cazuri este bine să apelăm la un corector, pe care să îl folosim înaintea fondului de ten. Pentru problemele pe fond roșu (coșuri, acnee, cuperoză etc.) se folosește corectorul de culoare verde, iar pentru zona cearcănelor se poate folosi somon, beige, violet în funcție de intensitatea acestora.

Alegerea fondului de ten se face tot ținând cont de rezistența pe care vrem să o dăm machiajului, astfel că cel mai indicat este să aplicăm un fond de ten cu acoperire medie sau mare. În funcție de tipul de ten, puteți folosi produse matifiante sau care conțin diferite complexe de vitamine pentru a vă asigura nu doar că machiajul arată bine, dar și că pielea voastră se simte la fel de bine.

În zona cearcănelor, lucrăm cu corectoare fluide, care nu doar realizează o corecție cromatică, ci și luminează zona unde sunt aplicate.

Fixarea bazei este un alt punct forte când ne raportăm la rezistență, astfel că o pudră translucidă cu orez sau bambus vă oferă un look frumos finisat și, foarte important, care nu va luci odată cu trecerea timpului.

Pentru pleoape, după aplicarea primerului, am folosit un creion maro cu mină moale pentru a contura o bază, atât pe pleoapa superioară, cât și pe cea inferioară, cu ajutorul căruia am dat ochilor forma dorită înainte de fixarea cu fard. În funcție de lookul pe care vi-l doriți, puteți alege diferite tipuri de farduri. Eu am mers pe o combinație de 2 farduri din gama Glam, foarte ușor de difuzat, cu care am creat un soft smokey, care se poate adapta foarte ușor în funcție de situație.

Pentru că întotdeauna îmi place să adaug o tușă inedită machiajelor mele, bineînțeles că am ales unul dintre cei 10 pigmenți de la Paese, și anume nuanța Terra Rosa, pe care am aplicat-o pe centrul pleoapei și difuzată către colțurile ochiului, pentru a da dramatism privirii.

Când vine vorba de rimel, ideea principală este aplicarea lui insistentă la rădăcina genelor și nicidecum pe vârf, pentru a evita un aspect încărcat și neplăcut.

Sprâncenele sunt unul dintre punctele-cheie ale feței și de aceea necesită o atenție specială. Cu ajutorul pomadei am desenat firele și am dat o formă armonioasă sprâncenelor, după care am fixat totul cu un gel ușor colorat.

Fiind un look special, contouringul, prin accentuarea trăsăturilor, ne ajută la conturarea dimensiunii finale a machiajului. Recomandarea mea este să folosiți o paletă de contouring, pentru că găsiți toate nuanțele de care aveți nevoie și anume, lumina, semi-umbră și umbră. La capitolul iluminatoare, varietatea este una foarte mare, însă nu trebuie să uităm de finețea caracteristică machiajului glamour de care pomeneam în introducere, astfel că și produsele trebuie să le alegem conform acestui principiu.

Buzele sunt unul din elementele care diferă în funcție de preferințe și în funcție de ceea ce ați realizat deja. Nu uitați de regula de aur, odată ce ochii sunt foarte accentuați, optați pentru un machiaj al buzelor mai subtil și invers!

1

2

3

4

6

7

Iată lookul final:

DSC_9968

DSC_9985

                                     

Produse utilizate:

Skincare – Bruno Vassari 

Demachiant bifazic BioDouce

Skin Comfort Refreshing Toner

Make-up – Paese Cosmetics

Triple Hyaluronic Acid – ser cu acid hialuronic

Paletă corectoare Wycon

Cream Camouflage 30

Liquid Powder Double Skin Matt + Liquid Powder Double Skin Aqua – fond de ten matifiant + hidratant

Perfect Covering Concealer nr. 6

Pudră de orez

Eyeshadow Primer

Creion de ochi hidratant – nuanța dark chocolate

Fard Glam 204, 205, 200

Fard Opal 236

Pigment Terra Rosa

Rimel Adore 3D

Paletă contouring varianta 5

Blush 48M, 49M

Highlighter Illuminating Powder 01

Color Adapt Lip Pencil

Macademian Girl Liquid Lipstick nr.5

Lip Pencil 15

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply